Ajankohtaista

EtusivuAjankohtaista
SPEK uutiskirjeet

SPEK uutiskirjeet

Uusimmat SPEK-uutiskirjeet.

Lue lisää ›
Blogit

Blogit

Ajankohtaisia katsauksia turvallisuuteen.

Lue lisää ›
Medialle

Medialle

Tietoa medialle.

Lue lisää ›
Juuri nyt
 • Pelastusalan järjestöjen kannanotto hallitusneuvottelijoille

  21.5.2019

  Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, Suomen Palopäällystöliitto ja Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto julkaisevat oman kannanottonsa hallitusneuvottelijoille. Kannanotossa nostetaan esille ratkaisumalleja yhteiskunnallisesti merkittäviin ongelmiin, jotka tulee ehdottomasti huomioida hallitusohjelmakirjauksissa.

 • Älyrakentamisessa ei huomioida tarpeeksi paloturvallisuutta

  21.5.2019

  Älykkäiden paloturvallisuusratkaisujen hyödyntäminen kompastuu moniin inhimillisiin ongelmiin. Puutteita on tiedossa, asenteissa, resursseissa ja tekniikassa. Palontorjuntatekniikka mielletään herkästi yksityiskohdaksi, josta kustannussäästöjä on helppo tehdä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja Tampereen yliopiston Palolaboratorio tekivät aiheeseen liittyvän asenneselvityksen.

 • Erityisryhmien turvallisuus on yhteinen asia

  17.5.2019

  Kuka vastaa siitä, ettei kotona asuva muistisairas sytytä tulipaloa unohtaessaan lieden päälle? Mikään taho yksinään ei kykene huolehtimaan kotona asuvien erityisryhmien asumisturvallisuudesta, vaan se vaatii viranomaisten yhteistyötä ja on itse asiassa koko yhteiskunnan yhteinen asia. Tähän tulokseen tultiin Kuntatalolla pidetyillä Välittäjäjuhlilla viime marraskuussa.

 • Haastavinta kansalaisille on pärjääminen ilman sähköä tai vettä

  14.5.2019

  Kansalaisten kriisinkestävyys olisi koetuksella pitkässä sähkö- tai vesikatkossa. Lähes puolet kansalaisista arvioi pärjäävänsä ilman juoksevaa vettä enintään kaksi vuorokautta ja kolmannes kokee, ettei selviäisi ilman sähköä, jos sähkökatko kestää vähintään kolme vuorokautta. Nämä tiedot käyvät ilmi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tutkimuksesta, joka käsittelee kansalaisten varautumista ja kriisinkestävyyttä.

 • SPEKin vuosi 2018: tapahtumarikasta muutosten aikaa

  13.5.2019

  Viime vuosi oli organisaatiossamme uudistusten ja muutosten aikaa. Keväällä vahvistettiin uusi strategia, ja myös organisaatiomme uudistettiin vastaamaan paremmin strategian mukaisia toimintoja. Lisäksi vietimme syksyllä SPEKin perustamisen 25-vuotisjuhlaa.

Edellinen 1 2 3 ... 68 69 70Seuraava
Ajankohtaista

Hanki turvaksesi kotivara! Lue ohjeita onnettomuuksien ehkäisemiseen ja vaaratilanteissa toimimiseen www.kodinturvaopas.fi.