Ajankohtaista

EtusivuAjankohtaista
SPEK uutiskirjeet

SPEK uutiskirjeet

Uusimmat SPEK-uutiskirjeet.

Lue lisää ›
Blogit

Blogit

Ajankohtaisia katsauksia turvallisuuteen.

Lue lisää ›
Medialle

Medialle

Tietoa medialle.

Lue lisää ›
Juuri nyt
 • Nuorten turvallisuustaitojen parantaminen riippuu aikuisista

  20.1.2020

  Jotta nuorten NouHätä!-turvallisuusopetus olisi kaikkien kahdeksasluokkalaisten saatavilla, tarvitaan lisää aikuisten tekemää yhteistyötä. Kampanjassa on opetettu nuorille tärkeitä turvallisuustaitoja, kuten alkusammutusta ja ensiapua vuodesta 1996 lähtien. Kampanjan toteutuksesta vastaavat Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, pelastuslaitokset ja pelastusliitot. Sisäministeri Maria Ohisalo on NouHätä!-kampanjan suojelija lukuvuonna 2019–2020.

 • Jokaisen kodin oma selviytymispaketti on kotivara

  14.1.2020

  Kodeissa pitäisi varautua paremmin poikkeustilanteisiin ja opettaa lapsetkin kriisitilanteita varten. Perheiden varautuminen erilaisiin poikkeustilanteisiin, esimerkiksi juuri pitkiin sähkökatkoihin, ei ole valtakunnallisesti katsoen riittävän hyvällä tolalla. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö on tutkinut kansalaisten kriisinkestävyyttä ja varautumista erilaisiin kriiseihin.

 • Selkeät toimintamallit kehittävät palontorjuntatekniikan laatua

  10.1.2020

  Oikein toteutetut paloturvallisuuslaitteistot ehkäisevät tulipalosta aiheutuvia vahinkoja koko elinkaarensa ajan. Perusteellinen esisuunnittelu ja lähtötietojen kartoitus korostuvat, jotta laitteistot voidaan toteuttaa laadukkaasti. Palontorjuntatekniikka.fi-sivuilta on nyt saatavissa laajan asiantuntijayhteistyön pohjalta tehtyjä toimintamalleja laitteistojen laadun kehittämiseksi.

 • Tieturva 1 -koulutus on 2.1.2020 alkaen verkkokoulutus

  2.1.2020

  Tieturva 1 -koulutus on 2.1.2020 alkaen mahdollista suorittaa vain verkkokoulutuksena. Tämän muutoksen myötä Tieturva 1 -kurssinjohtajapätevyydet ovat päättyneet 31.12.2019, ja Tieturva 1 -lähiopetus on poistunut koulutusvalikoimasta. Verkkokoulutuksen voi suorittaa osoitteessa e-tieturva.fi.

 • SPEKin maineella on myönteinen kehityssuunta

  17.12.2019

  SPEKin maine on pysynyt jokseenkin samalla tasolla kahden vuoden takaiseen verrattuna. Myönteistä kehitystä on kuitenkin tapahtunut, sillä edellisen tutkimuksen esiin nostamaa melko voimakasta kritiikkiä keskusjärjestöä kohtaan ei tällä kertaa ollut laajassa mitassa havaittavissa. Lisäksi myönteiset brändimielikuvat SPEKistä ovat selvästi vahvistuneet.

Edellinen 1 2 3 ... 66 67 68Seuraava
Ajankohtaista

Hanki turvaksesi kotivara! Lue ohjeita onnettomuuksien ehkäisemiseen ja vaaratilanteissa toimimiseen www.kodinturvaopas.fi.