Yleinen turvallisuuskoulutus

Huolehdi lähipiirisi turvallisuudesta – opi varautumaan kylissä ja kaupungeissa

Paloturvallisuus, erilaisiin häiriötilanteisiin ja onnettomuuksiin varautuminen, kotivara ja tietoturva ovat tärkeitä asutpa sitten maaseudulla tai kaupungin keskustassa.

72 tuntia -koulutuksissa sinut opastetaan urbaanin varautumisen oppeihin parituntisissa koulutustapahtumissa. Mikäli sinua kiinnostaa enemmän kyläturvallisuuskoulutuksen opit, voit valita Meidän turvallinen kylä -koulutuksen.

Olisiko kyläturvallisuuskoulutus juuri sinua varten?

Harvaan asutulla alueella asukkaiden on varauduttava siihen, että pelastusalan ammattilaisilta kestää pitkään, että he ehtivät paikalle. Siksi on erityisen tärkeää, että omasta kylästä löytyy tietoja ja taitoja siitä, miten esimerkiksi pitkittyneen sähkökatkon, onnettomuuden tai tulipalon sattuessa tulee toimia.

Juuri näitä tietoja ja taitoja pääsee harjoittelemaan alueellisten pelastusliittojen järjestämissä Meidän turvallinen kylä -koulutuksissa.

Ota yhteyttä!

Etelä-Savon Pelastusalan Liitto
Hämeen Pelastusliitto ry
Kaakkois-Suomen Pelastusalanliitto ry
Keski-Suomen Pelastusalan Liitto
Lapin Pelastusliitto
Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto
Pohjanmaan Pelastusalan Liitto
Pohjois-Karjalan Pelastusalanliitto
Pohjois-Savon Pelastusalan Liitto
Pohjois-Suomen Pelastusliitto

Vai olisiko kaupunkiympäristöön suunniteltujen varautumistaitojen oppiminen sinun juttusi?

Oletko tullut ajatelleeksi, mitä kaikkea kotona olisi hyvä olla siltä varalta, että et syystä tai toisesta pääsisi kauppaan muutamaan päivään? Entä jos hanasta ei tulisikaan juomakelpoista vettä? Pitkittynyt sähkökatko asettaisi haasteita kodin lämmittämiselle ja ruoan valmistamiselle.

72 tuntia on viranomaisten ja järjestöjen laatima kotitalouksien varautumissuositus.

Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Olisi hyvä, jos kotoa löytyisi vähintään kolmeksi vuorokaudeksi ruokaa ja lääkkeitä. Olisi myös tärkeää tuntea varautumisen perusteet eli tietää esimerkiksi, mistä saa oikeaa tietoa häiriötilanteessa ja miten pärjätä kylmenevässä asunnossa.

72 tuntia -koulutuksia järjestetään useissa järjestöissä eri puolilla Suomea. Voit olla yhteydessä suoraan omalta alueeltasi löytyvään kouluttajaan ja sopia hänen kanssaan, voisiko 72 tuntia koulutuksen järjestää esimerkiksi taloyhtiöllesi tai työyhteisöllesi.