Kansalaisvaikuttaminen

Osaavat kansalaiset edistävät turvallisuutta

Hätätilanteissa turvallisuustaidot punnitaan. Tärkeää on osata ehkäistä erilaisia onnettomuuksia, mutta myös toimia niissä oikein.

Kehitämme ja tarjoamme kansalaisille varautumis- ja turvallisuuskoulutusta sekä turvallisuusviestintää. Kampanjoilla ja koulutuksilla tuemme yksilöiden osaamista ja kannustamme ottamaan vastuuta omasta ja lähipiirin turvallisuudesta.

Turvallisuuskampanjoitamme ovat Paloturvallisuusviikko, NouHätä! ja 72 tuntia. Yleisiä turvallisuuskoulutuksiamme ovat Kyläturvallisuus ja 72 tuntia.

Paloturvallisuusviikko – kodin paloturvallisuus kuntoon

Paloturvallisuusviikon viestinnässä annetaan keinoja kodin paloturvallisuuden parantamiseen.

Paloturvallisuusviikkoa vietetään marras-joulukuun vaihteessa. Se alkaa koko perheen Päivä Paloasemalla -tapahtumalla ja päättyy Pohjoismaiseen palovaroitinpäivään.

NouHätä! tukee koulujen turvallisuuskasvatusta

NouHätä! on pelastustaitokampanja erityisesti kahdeksasluokkalaisille. Se antaa nuorille hyvät perustiedot ja -taidot erilaisissa onnettomuuksissa toimimisesta ja niiden ehkäisystä. Kampanja tukee yläkoulun opetussuunnitelmien perusteiden turvallisuuskasvatusosuutta.

Kyläturvallisuus ja 72 tuntia – turvallisuuskoulutusta maalla ja kaupungissa

Kyläturvallisuus- ja 72 tuntia -koulutuksiin osallistuvat saavat tietoja ja taitoja pitkittyneen sähkökatkon, onnettomuuden tai tulipalon varalle.

  • Paloturvallisuusviikko
  • NouHätä!-pelastustaitokampanja
  • 72 tuntia