Tietoa SPEKistä

Koko yhteiskunnan turvallisuustoimija

SPEK on varautumisen, onnettomuuksien ehkäisyn ja pelastusalan asiantuntijajärjestö. Teemme tutkimustoimintaa ja turvallisuusviestintää, tarjoamme koulutusmahdollisuuksia ja osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun. Toimintaamme rahoittavat muun muassa Palosuojelurahasto, STM Veikkauksen tuotoilla ja Opintokeskus Sivis.

SPEK pähkinänkuoressa

 • Perustettu

  1906
 • Jäseniä

  42
 • Henkilöstö

  50
 • Yhteistyöverkostoja

  yli 100
Visio: Turvallinen ja kriisinkestävä yhteiskunta yhteistyössä jäsenistömme kanssa

SPEKin tavoitteena on turvallinen ja kriisinkestävä yhteiskunta, jossa valmiudet häiriötilanteiden hallintaan perustuvat julkisen sektorin, kansalaisyhteiskunnan sekä elinkeinoelämän yhteistyöhön. Toimimme jäsentemme kanssa rajapintana ja osallistumme alan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

SPEK – Ihmisten, omaisuuden ja ympäristön turvaksi onnettomuuksien ja vaarojen varalta

Asumisen turvallisuus

Tärkeä osa SPEKin toimintaa on asumisen ja arjen turvallisuuden kehittäminen. Tavoitteenamme on onnettomuuksien määrän väheneminen ja vaaratilanteiden aiheuttamien vaikutusten rajoittaminen.

Päivitä osaamisesi ja panosta työpaikkasi turvallisuuteen

SPEK tarjoaa asiantuntijapalveluita ja koulutusta myös yrityksille. Järjestämme niin avoimia kursseja kuin räätälöityäkin koulutusta.

Sisäistä turvallisuutta – pelastusalan vapaaehtoiset

SPEK tukee pelastusalalla toimivia ja muita sisäiseen turvallisuuteen liittyviä järjestöjä ja kansalaistoimijoita. Jokaisella pitää olla mahdollisuus osallistua turvallisuutta lisäävään kansalaistoimintaan.