Uutiset

Ensimmäinen virtuaalinen Päivä Paloasemalla -tapahtuma on rakennettu oppimiselämykseksi, jossa koko perhe voi kartuttaa paloturvallisuustaitojaan. Myös mummo ja pappa ovat tervetulleita mukaan, sillä Paloturvallisuusviikon teemana on ikäihmisten paloturvallisuudesta välittäminen. Paloturvallisuusviikon ovet avautuvat virtuaalisella paloasemalla lauantaina 21.11. klo 8.

Ruisku ja Kalle hassuttelevat.

Oppaina vuorovaikutteisen paloaseman sykkeessä ovat Viivi Pumpanen ja Esko Eerikäinen. Paloaseman vierailija voi haastaa Viivi Pumpasen Liekeissä-sammutuspelissä, kurkistaa paloauton sisälle ja nähdä niin potilaan kuin palomiehen näkökulmasta, mitä tapahtuu, kun kolariauto avataan. Iso tai pieni vieras voi myös antaa itse palohälytyksen ja johan alkaa tapahtua!

– Virtuaalisella paloasemalla on myös mahdollista tutustua palokunnassa työskenteleviin palomiehiin sekä vapaaehtoisena toimiviin henkilöihin. Ehkäpä siellä syntyy kipinä lähteä itsekin mukaan palokuntatoimintaan, kampanjakoordinaattori Marjo Rinne Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä vinkkaa.

Perheen pienimpiä asemalla viihdyttävät Ruisku & Kalle. Muun muassa 112-laulustaan tunnettu hauskuuttajakaksikko saa takuuvarmasti lapset ja miksei vanhemmatkin iloiselle tuulelle – ehkä jopa ottamaan tanssiaskeleita.

Paloasemalla on myös LähiTapiolan Paloposti, jossa läheiselleen, esimerkiksi isovanhemmilleen voi lähettää ihan oikean, paloturvallisuusaiheisen postikortin omalla tervehdyksellä.

– LähiTapiolan Palopostin kautta voi muistutella arjen paloturvallisuuteen liittyvistä asioista. On tärkeää, että varmistamme ja huolehdimme erityisesti niiden läheisten palovaroittimien toiminnasta ja muusta kodin turvallisuudesta, jotka eivät siihen yksin pysty, sanoo kehityspäällikkö Antti Määttänen LähiTapiolasta.

Virtuaalinen paloasema on auki 21.11.–6.12. Paloaseman kielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Mummot ja papat mukaan virtuaaliselle paloasemalle

Virtuaalisella paloasemalla ollaan tällä kertaa erityisen kiinnostuneita ikäihmisten kotien paloturvallisuudesta, sillä Paloturvallisuusviikon teemana on tänä vuonna läheisten, erityisesti ikäihmisten, paloturvallisuudesta välittäminen.

– Virtuaalisella paloasemalla pääsee tarkastamaan mummolan paloturvallisuutta Esko Eerikäisen seurassa. Olisi hienoa, jos isovanhemmat voisivat myös osallistua, Rinne innostaa.

Päivä Paloasemalla -tapahtumissa on viime vuosina vieraillut yli 110 000 henkilöä eri puolilla Suomea. Tänä vuonna tapahtuma toteutetaan täysin virtuaalisesti tartuntojen välttämiseksi ja pelastustoimen toimintakyvyn turvaamiseksi.

Päivä Paloasemalla -tapahtumia on järjestetty vuodesta 2008 alkaen. Viime vuosina tapahtumia on ollut mukana järjestämässä noin 360 paloasemaa ympäri Suomen.

Paloturvallisuusviikkoa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Yhteistyössä ovat mukana Pelastuslaitokset, Pelastusliitot, sisäministeriö, EHYT ry, Kirkkohallituksen Diakonian ja sielunhoito, Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Omakotiliitto, Suomen Palopäällystöliitto, ja Nuohousalan Keskusliitto. Päivä Paloasemalla -tapahtumien yritysyhteistyökumppanina toimii LähiTapiola. Paloturvallisuusviikon rahoittaa Palosuojelurahasto.

Lue myös