Uutiset

Koronavirustilanteen takia maalis- ja huhtikuun 2020 aikana vanhenevien Tulityökorttien sekä Tieturva 2 -korttien voimassaoloa jatketaan toukokuun loppuun saakka.

Päivitys syksyllä: Tieturva 2 -pätevyyden voimassaoloaikaa on jatkettu 6/2021 asti.

Laikkaleikkurilla käytettäessä syntyy kipinöitä.

Koronatilanteen takia maalis- ja huhtikuun 2020 aikana vanhenevien Tulityökorttien sekä Tieturva 2 -korttien voimassaoloa jatkettiin keväällä toukokuun loppuun saakka.

Päivitys syksyllä: Joulukuu 2020 – kesäkuu 2021 -välillä vanhenevien Tieturva 2 -pätevyyksien voimassaoloa on jatkettu kesäkuun 2021 loppuun saakka.

Tulityökortti

Tulityökortti tarvitaan, kun tehdään tulitöitä. Tulityö on työ, jonka tekemisessä syntyy kipinöitä tai jossa käytetään liekkiä tai muuta lämpöä ja joka aiheuttaa palovaaraa.

Tieturva (Tieturva 2 -pätevyyksien voimassaoloa päivitetty 6/2021 asti)

Tie- ja katualueella tehtävässä työssä työntekijä altistuu merkittäville vaaroille. Siksi Väylävirasto edellyttää kaikilta yleisillä teillä työskenteleviltä Tieturva 1 -pätevyyden. Tieturva 2 on jatkokurssi vastuuhenkilöille.

Joulukuu 2020 – kesäkuu 2021 -välillä vanhenevien Tieturva 2 -pätevyyksien voimassaoloa on jatkettu kesäkuun 2021 loppuun saakka. Pätevyyden voimassaoloksi muuttuu siis 6/2021. Voimassaolon jatkaminen koskee myös aiemmin jatkoaikaa saaneita Tieturva 2 -pätevyyksiä.

Jos Tieturva 1 -pätevyys vanhenee tänä aikana, se on mahdollista suorittaa nyt verkkokurssina. Voimassaoleva Tieturva 1 -pätevyys on edellytyksenä Tieturva 2 -koulutukseen osallistumiselle.

Ohjeet ovat voimassa toistaiseksi

Nämä ohjeistukset ovat voimassa toistaiseksi ja niihin tehdään muutoksia, jos tilanne niin edellyttää. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan.

Lue myös