Uutiset

SPEK on laatinut omia tapahtumiaan varten tarkat ohjeistukset, jotta tapahtumat olisivat osallistujille turvallisia myös koronapandemian aikana. Tapahtuman järjestäjänä SPEK sitoutuu omiin ohjeistuksiinsa ja edellyttää osallistujia sitoutumaan heitä varten laadittuihin ohjeistuksiin. Turvavälit ja hygienia muistetaan kaikissa vaiheissa.

Koronapandemian aikana järjestettäviin koulutuksiin ja muihin yleisötilaisuuksiin ei tietenkään voi osallistua, jos on hiljattain vieraillut riskimaissa tai jos on koronavirustaudin oireita.

Ohjeita tapahtumiin osallistuville:

  • Pidä 1,5 metrin turvaväli toisiin ihmisiin tapahtuman aikana, ruokaillessa ja tauoilla.
  • Käytä ahtaissa tiloissa kasvosuojaa.
  • Pese tai desinfioi kädet tullessasi tapahtumatilaan. Pese tai desinfioi käsiä usein tapahtuman aikana.
  • Älä kättele.
  • Yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan. Pese kätesi sen jälkeen.
  • Älä siirrä tuoleja ja pöytiä, sillä ne on etukäteen aseteltu paikoilleen 1,5 metrin turvaväli huomioiden.

Tapahtumat edellyttävät nyt poikkeuksellisen kattavia etukäteisjärjestelyjä. Järjestäjät huomioivat, että turvavälien ylläpitäminen on mahdollista tapahtuman kaikissa vaiheissa. Jos tapahtumassa on tilanteita, joissa turvavälien pitäminen on haasteellista, osallistujille jaetaan kasvosuojia.

Osallistujilla järjestetään mahdollisuus pestä ja/tai desinfioida kätensä ja tilojen pinnat puhdistetaan säännöllisesti. Lisäksi huolehditaan, että tiloissa on tehokas ilmanvaihto.

Turvavälit ja hygienia huomioidaan tietysti myös ruokailuissa ja mikäli kyse on useamman päivän tilaisuudesta, majoitus järjestetään enintään kahden hengen huoneissa.

 

SPEKin laatimat ohjeet tilaisuuksien järjestämiseen koronapandemian aikana

Ohjeistuksia saa ottaa käyttöön myös muissa organisaatioissa.

Lue myös