Uutiset

Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään lauantaina 27.11. noin 200 paloasemalla eri puolilla Suomea. Koko perheen iloisissa tapahtumissa viihdytään ja opitaan elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja jo neljättätoista kertaa. Tapahtumapaikat löytyvät verkosta osoitteesta paloturvallisuusviikko.fi. Paloturvallisuusviikkoa vietetään 27.11.–3.12. 

Päivä paloasemalla -tapahtuma

– Paloturvallisuuteen päästään paloasemilla tutustumaan ihan kädestä pitäen. Niin aikuiset kuin lapsetkin voivat harjoitella paloturvallisuustaitoja käytännössä ja kartuttaa paloturvallisuustietojaan, kertoo kampanjakoordinaattori Marjo Rinne Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Korona-aikana järjestettävässä tapahtumassa korostuu terveysturvallisuus

Koronatilanteen vuoksi kaikki halukkaat paloasemat eivät valitettavasti voi avata oviaan yleisölle. Tapahtumissa terveysturvallisuus huomioidaan erityisen huolellisesti.

– Tapahtumissa pyritään huomioimaan osallistujien väliset turvavälit, osallistujilla on mahdollisuus desinfioida käsiään ja erilaisia pintoja puhdistetaan tehostetusti. Tapahtumaan saa osallistua vain terveenä, Rinne muistuttaa.

20.11.–3.12. auki oleva virtuaalipaloasema tarjoaa kaikille mahdollisuuden kokea Päivä Paloasemalla virtuaalisesti omalta kotisohvaltaan.

Paloturvallisuusviikon teemana läheisten paloturvallisuudesta välittäminen

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikon teemana on läheisten, ja erityisesti ikäihmisten, paloturvallisuudesta välittäminen. Aihe on esillä myös Päivä Paloasemalla -tapahtumissa.

–Isovanhempia ei välttämättä voi ottaa mukaan tapahtumaan, mutta tapahtuman jälkeen voi esimerkiksi auttaa mummoa ja tarkistaa hänen puolestaan, että palovaroittimien paristoissa on vielä virtaa, Rinne ehdottaa.

Virtuaalisella paloasemalla vieraili vuosi sitten 123 000 henkilöä. Tuolloin paloasemat eivät voineet koronatilanteen takia järjestää yleisötapahtumia.

 

Paloturvallisuusviikkoa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Yhteistyössä ovat mukana Pelastuslaitokset, Pelastusliitot, sisäministeriö, EHYT ry, Kirkkohallituksen Diakonian ja sielunhoito, Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Omakotiliitto, Suomen Palopäällystöliitto, Nuohousalan Keskusliitto, Vanhustyön keskusliitto sekä Valli ry. Paloturvallisuusviikon rahoittaa Palosuojelurahasto.

 

Lue myös