Uutiset

Keuruun yhteiskoulun yläkoulu Keski-Suomen pelastustoimen alueelta on tämän vuoden NouHätä!-mestari. Kahdeksasluokkalaiset tavoittelivat tänään pelastustaitojen Suomenmestaruutta valtakunnallisessa NouHätä!-kilpailussa Kuopion Pelastusopistolla. Kilpailussa miteltiin pelastustaito-osaamisessa ja turvallisuustiedoissa.

NouHätä!-joukkue auttaa loukkaantunutta henkilöä auto-onnettomuudessa.
NouHätä!-loppukilpailun voittajajoukkue Keuruun yhteiskoulun yläkoulusta suorittaa liikenneonnettomuusrastia.

Voittajajoukkueessa kilpailivat Milla Leppälä, Kerttu Pekkanen ja Tiina Pummila. Hopealle sijoittui Salpakankaan koulu Hollolasta ja pronssille Kauhavan yhtenäiskoulu.

Kolmivaiheisen kilpailun finaaliin selviytyivät aluekilpailujen 22 parasta kolmihenkistä joukkuetta, mutta yksi joukkue estyi osallistumasta loppukilpailuun. Aluekilpailuja ennen järjestettiin alkukarsinta, johon osallistui hurjat yli 10 000 kahdeksasluokkalaista. Loppukilpailun järjestivät Pelastusopiston päällystö- ja pelastajaopiskelijat.

Loppukilpailu koostui teoriakokeesta sekä neljästä tehtävärastista. Kilpailussa selvitettiin, miten joukkueet pärjäsivät käytännön rasteilla onnettomuus- ja turvallisuusaiheisissa tehtävissä. Kampanjan tämän vuoden teeman mukaisesti kilpailussa testattiin joukkueiden varautumisasioiden osaamista. Lisäksi koeteltiin monipuolisesti kilpailijoiden taitoja muun muassa tulipalossa ja liikenneonnettomuustilanteessa.

Voittajajoukkue sai palkinnoksi NouHätä!-kiertopalkinnon, kromatun palomiehen kypärän ja 2000 euroa. Voittajat palkittiin myös henkilökohtaisesti.

NouHätä!-kampanjassa on koulutettu turvallisuustaitoja 900 000 koululaiselle

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön koordinoima NouHätä!-pelastustaitokampanja toteutettiin tänä lukuvuonna 27. kerran. Kampanjaan osallistuneet yläkoululaiset opiskelivat ja harjoittelivat kouluvuoden aikana arjen turvataitoja.

NouHätä!-kampanja on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä suurimmista yhdelle ikäluokalle suunnatuista kampanjoista peruskoulussa. Tänä vuonna kampanjaan osallistui 49 000 kahdeksasluokkalaista, mikä on suurin määrä kampanjan 27-vuotisen historian aikana. Kouluja oli mukana 544. NouHätä!-turvallisuusopetus on tavoittanut kampanjavuosien aikana noin 900 000 yläkoululaista.

NouHätä!-kampanjan järjestävät pelastuslaitokset ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö yhteistyössä sisäministeriön, Opetushallituksen, Pelastusopiston, pelastusliittojen, Suomen Palopäällystöliiton ja koulujen kanssa. Kampanjan rahoittaa Palosuojelurahasto.

Lue myös