Uutiset

Lähde Viivi Pumpasen johdolla virtuaaliseen Päivä Paloasemalla -tapahtumaan ja tarkista mummon tai papan paloturvallisuutta Esko Eerikäisen seurassa. Paloturvallisuusviikko käynnistyy lauantaina 21.11. tuttuun tapaan koko perheen paloasemavierailulla. Tai ehkä ei ihan samalla tavalla kuin aiempina vuosina, sillä tällä kertaa voit tehdä käynnin kotisohvalta. Kutsu mummo ja pappa mukaan.

. Paloturvallisuusviikko käynnistyy lauantaina 21.11. tuttuun tapaan koko perheen paloasemavierailulla.

Paloturvallisuusviikon perinteisesti aloittava Päivä Paloasemalla -tapahtuma toteutetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti täysin virtuaalisesti. Virtuaalisella paloasemalla kuka tahansa pääsee tutustumaan paloasemaan kuin olisi itse paikalla. Voit itse vaikka antaa palohälytyksen ja johan alkaa tapahtua!

Luvassa on aitoa tunnelmaa ja hauskoja yllätyksiä

Asemalla oppaina toimivat Viivi Pumpanen ja Esko Eerikäinen, joiden johdolla pääset muun muassa kurkistamaan paloauton sisälle ja näkemään kuinka kolariauton avaaminen suoritetaan. Voit myös haastaa Viivin paloasemalta löytyvästä sammutuspelistä. Kumpi mahtaa sammuttaa tulipalon alun vikkelämmin?

Perheen pienimpiä viihdyttävät Ruisku & Kalle, hassut palomiehet, jotka voivat aiheuttaa kikatusoireita. Lisäksi paloasemalla on mahdollista tutustua kivoihin vapaaehtoisiin.

Paloturvallisuusviikolla mummo, pappa ja muutkin läheiset ovat tärkeitä

Esko Eerikäinen lähtee mielellään kanssasi tarkastamaan mummon tai papan kodin paloturvallisuutta. Kutsu siis isovanhemmat mukaan paloasemavierailulle. Voitte oppia yhdessä uutta ja pitää hauskaa!

Virtuaalinen paloasema on auki 21.11.–6.12. Paloaseman kielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Paloturvallisuusviikon teemana on välittäminen

Paloturvallisuusviikon keskiössä on tänä vuonna läheisten ihmisten kotien paloturvallisuudesta huolehtiminen. Tarkoitus on kiinnittää varsinkin työikäisten huomio ikäihmisten asumisen paloturvallisuuteen. Sloganina on ”Palo hallussa”.

Paloturvallisuusviikolla läheisten paloturvallisuudesta puhutaan Radio Novan Päivässä. Aiheeseen johdattelee ja innostaa toimittaja Esko Eerikäinen.

Omaa osaamistasi voit testata Palometrillä, vaikka heti. Palometrin avulla näet, tunnistatko vaaranpaikat isovanhempien luona.

Menossa mukana myös Lukas Hradecky ja Nanna Karalahti

Sosiaalisessa mediassa läheisten turvallisuuden välittämisen puolesta hulmuttavat lippua tutut kasvot. Mukana ovat Esko Eerikäisen ja Viivi Pumpasen lisäksi jalkapalloilija Lukas Hradecky ja hyvinvointivalmentaja Nanna Karalahti. Lisäksi mukana on joukko mikrovaikuttajia, kuten Isyyspakkaus-bloggaaja Tommi Koivisto, sekä tietenkin kaikki pelastusalan toimijat.

Pohjoismaista palovaroitinpäivää vietetään 1.12.

Paloturvallisuusviikko huipentuu Palovaroitinpäivään, jolloin muistutetaan mieliin, että palovaroitin on edullinen ja helppo tapa turvata ihmishenkiä ja omaisuutta. Palovaroittimia jaetaan viime vuoden tapaan vähävaraisille. Palovaroitinpäivää vietetään myös muissa Pohjoismaissa.

Lue myös