MEDBORGERLIGT ENGAGEMANG

Kunniga medborgare frÀmjar sÀkerhet

Det Àr i nödsituationer som sÀkerhetsfÀrdigheterna sÀtts pÄ prov. Det Àr viktigt att kunna förebygga olyckor, men ocksÄ att agera rÀtt vid sÄdana.

Vi utvecklar och ordnar beredskaps- och sÀkerhetsutbildning samt sÀkerhetskommunikation för allmÀnheten. HÀrtill stöder vi personlig kompetens genom att ordna kampanjer och kurser och uppmuntrar till ansvar för egen och nÀrstÄendes sÀkerhet.

BrandsÀkerhetsveckan, NouHÀtÀ! och 72 timmar hör till kampanjerna vi ordnar. BysÀkerhet och 72 timmar tillhör vÄra allmÀnna sÀkerhetsutbildningar.

BrandsĂ€kerhetsveckan – ordning pĂ„ brandsĂ€kerheten i hemmet

BrandsÀkerhetsveckan informerar om hur brandsÀkerheten i hemmet gÄr att förbÀttra.

BrandsĂ€kerhetsveckan ordnas i mĂ„nadsskiftet november–december. Veckan börjar med familjeevenemanget En dag pĂ„ brandstationen och avslutas med Nordiska brandvarnardagen.

NouHÀtÀ! stöder sÀkerhetsfostran i skolorna

RÀddningskompetenskampanjen NouHÀtÀ! riktar sig sÀrskilt till dem som gÄr i Ättan. Ungdomar fÄr grundlÀggande kunskaper och fÀrdigheter i hur man agerar vid olika olyckor och hur man kan förebygga dem. Kampanjen stöder sÀkerhetsfostran i lÀroplanens grunder.

BysĂ€kerhet och 72 timmar – sĂ€kerhetsutbildning pĂ„ landet och i staden

De som deltar i kurserna BysÀkerhet och 72 timmar fÄr kunskaper och fÀrdigheter om hur man agerar vid lÄngvariga strömavbrott, olyckor eller brÀnder.

 

  • BrandsĂ€kerhetsveckan
  • NouHĂ€tĂ€!-kampanjen
  • 72 timmar.