Uutiset

NouHätä!-kampanjan oppimateriaaliuudistus valmistuu syksyn aikana. Uusien materiaalien lähtökohtana on helpottaa ja tukea opettajien työtä turvallisuuskasvatuksen parissa. Niillä halutaan myös vastata entistä paremmin opetussuunnitelmien perusteiden sisältöihin. Koulujen ilmoittautuminen kampanjaan on alkanut.

Ensimmäiset materiaalit ovat saatavilla uuden NouHätä!-verkkosivuston avautuessa syys-lokakuun vaihteessa. Materiaalien kielivaihtoehdot ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Erityinen NouHätä!-kausi alkamassa

Tämä kausi 2019–2020 on kampanjalle ihan erityinen. Neljä vuotta sitten asetettiin tavoitteeksi, että NouHätä!-kampanja saavuttaa kaikki kahdeksasluokkalaiset vuonna 2020.

Näissä merkeissä kiertää niin ikään neljättä vuotta NouHätä!-lähettiläs Risto Vesalainen tapaamassa koulujen ja pelastustoimen väkeä henkilökohtaisissa tapaamisissa tai esittelemässä NouHätää eri tilaisuuksissa.

– Tänä vuonna panostetaan erityisesti pelastustoimen ja koulutoimen yhteistyön rakentamiseen, ja siten NouHätä!-kampanjan tulevaisuuden turvaamiseen alueellisesti ja paikallisesti, Vesalainen sanoo.

Vesalaisen seuraavat kiertuepaikkakunnat ovat Mikkeli 19.9., Seinäjoki 24.9. ja Kajaani 16.–17.10.

Kahdeksasluokkalaisten NouHätä! on Opetushallituksen, sisäministeriön, Pelastusopiston, pelastuslaitosten, pelastusliittojen ja SPEKin yhteinen valtakunnallinen pelastustaitokampanja. Koulut voivat ilmoittautua mukaan tammikuun 2020 loppuun asti, mutta monissa tapauksissa turvallisuuskouluttajat antavat opetusta jo syyslukukaudella.

Lisätietoja:

www.nouhata.fi ja https://nouhata.fi/2019/09/ilmoittautuminen-nouhata-2020-kampanjaan-on-auki/

Lue myös Opetushallituksen uutinen:
https://www.oph.fi/fi/uutiset/2019/turvallisuustaidot-kaikkien-kasiluokkalaisten-haltuun-ilmoita-koulusi-nouhata

Lue myös