Uutiset

SPEKin kansainvälisen toiminnan erityisasiantuntija Taina Hanhikoski on tänään valittu kansainvälisen palo- ja pelastusalan kattojärjestön CTIF:n varapuheenjohtajaksi. Järjestö edustaa viittä miljoonaa palomiestä.

Kansainvälinen CTIF-järjestö valitsi tänään suomalaisen Taina Hanhikosken varapuheenjohtajakseen. Etänä pidetyssä kokouksessa valittiin uusiksi varapuheenjohtajiksi myös Christophe Marchal Ranskasta sekä Anatoly Suprunovsky Venäjältä. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin slovenialainen Milan Dubravac.

Vastavalittu varapuheenjohtaja toivoo, että CTIF pystyisi toimimaan esimerkkinä pelastusalan yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämisessä.

Hanhikosken valintaa seurattiin innolla virtuaalikokouksen ääressä.

Twiitti, jossa Mira Leinonen peukuttaa etäkokousselfiessä.

Twiitin teksti: ”Kansainvälinen @CTIF_org Delegates Assembly käynnissä etäkokouksessa ja parhaillaan jännätään, kuinka Suomen CTIF_fin varapuheenjohtajaehdokkaan @THanhikoski käy vaaleissa. Tainalla loistava esittely tulipalot eivät syrji, miksi siis mekään? #pelastustoimi”

CTIF edustaa viittä miljoonaa palomiestä, jotka turvaavat miljardin ihmisen elämää

CTIF:n toiminnassa on mukana 40 jäsenmaata. Jäsentensä kautta CTIF-kattojärjestö edustaa viittä miljoonaa palomiestä, jotka turvaavat päivittäin miljardin ihmisen elämää.

Järjestö julkaisee tulipalotilastoja, järjestää kansainvälisiä konferensseja, organisoi palokuntakilpailuja neljän vuoden välein 3 000 kilpailijalle ja edistää palokuntanuorisotyötä.

CTIF:llä on useita työryhmiä, joissa kehitetään ja jaetaan maiden välillä tietoa muun muassa lentoasemien pelastustoiminnasta, metsäpaloista, uusista teknologioista ja vaarallisista aineista. Suomella on jäsenyys 13 työryhmässä. Suomen kansallisen CTIF-komitean puheenjohtajana toimii sisäministeriön pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka.

Taina Hanhikoski on työskennellyt Suomen CTIF-koordinaattorina viimeiset kuusi vuotta. Varapuheenjohtajuuskausi on nelivuotinen.

Lue myös