Uutiset

Pelastusylijohtaja, sotatieteiden maisteri Kimmo Kohvakka valittiin Suomen kansallisen CTIF-komitean puheenjohtajaksi. CTIF on maailmanlaajuinen palo- ja pelastusalan järjestö, johon kuuluu yli 30 jäsenmaata. Valinta tehtiin CTIF:n kansallisen komitean kokouksessa 22.4.2020.

Kuvaaja: Sami Perttlä

Kuvaaja: Sami Perttilä

Kohvakalla on pitkä ura ja vankka kokemus pelastusalalla. Hän on toiminut muun muassa Etelä-Suomen aluehallintovirastossa, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestössä sekä Keski-Uudenmaan ja Helsingin pelastuslaitoksilla eri tehtävissä.

Komitea valitsi samalla varapuheenjohtajaksi Jari Sainion. Sainio on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön hallituksen puheenjohtaja ja Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pelastusjohtaja. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kaudet ovat yksivuotisia ja jatkokaudet ovat mahdollisia.

Kansallisen komitean tavoitteena on tukea kansainvälistä yhteistyötä

Suomen CTIF:n tavoitteena on omalta osaltaan toteuttaa kansainvälisen CTIF:n sääntöjen 2 §:ssä mainittuja päämääriä:

a) Tukea, helpottaa ja kehittää kansainvälistä teknistä yhteistyötä, jota tehdään paloturvallisuuden ja palontorjunnan alalla ja ihmisten ja eläinten pelastamisessa onnettomuuksien ja luonnonkatastrofien yhteydessä, sekä teknistä avustamista, katastrofiapua ja suojautumista luonnonympäristön uhkia ja vaikutuksia vastaan.

b) Luoda ja ylläpitää ystävällisiä suhteita palokuntien ja palo- ja pelastustoimen edustajien kanssa kaikissa maissa ympäri maailmaa perustuen yhteistyön ja yhtäläisten oikeuksien periaatteisiin.

Lisäksi Suomen CTIF kokoaa yhteen sellaiset Suomen viranomaiset, laitokset, yhdistykset ja tukijärjestöt, jotka ovat kiinnostuneita kansainvälisestä yhteistyöstä palontorjunnan ja pelastustoiminnan kaikinpuoliseksi kehittämiseksi.

Suomen CTIF:n jäseniä ovat sisäministeriön pelastusosasto, Pelastusopisto, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ry, Suomen Palopäällystöliitto ry, pelastuslaitosten kumppanuusverkosto ja Suomen Palokalustoliikkeiden Yhdistys SPLY ry.

Lue myös