Uutiset

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö sai MTV:n Kasvukeissi-palkinnon viime vuoden Paloturvallisuusviikon® kampanjoinnista. Kasvukeissi-palkinnoilla palkitaan markkinointia, jolla on luotu vaikuttavaa näkyvyyden kasvua. Paloturvallisuusviikon huomasi puolet suomalaisista, ja kampanjan innoittamana kodeissa tehtiin puoli miljoonaa turvallisuustekoa.

Kasvukeissi-palkinnon kävivät Pöllölaaksossa pokkaamassa Paloturvallisuusviikkoa 2022 tekemässä olleet Mika Haikonen ja Juha Kaislampi (Revoltti Experience), Juha Hassila, Elias Kivelä ja Marjo Rinne (SPEK) sekä Jari Jauhiainen (MTV).

Kampanjan lähtökohtana oli, että suomalaisissa kodeissa on liian vähän toimivia palovaroittimia. Asiantilan parantamiseksi vuoden 2022 Paloturvallisuusviikon teemaksi valittiin palovaroittimet.

– Paloturvallisuusasioilla on taipumus jäädä muiden arjen asioiden varjoon. Siksi kanavalinnat suuren yleisön tavoittamiseksi on tehtävä huolella. Yhtä tärkeää on se, että kampanjaviesti on puhutteleva. Nyt niin kanavavalinnassa kuin viestissäkin onnistuttiin suorastaan arvaamattoman hyvin, iloitsee turvallisuusviestinnän asiantuntija Juha Hassila SPEKistä.

Laadittiin #palovaroitintanssi-haaste, ja MTV valittiin mediayhteistyökumppaniksi.

Rohkeasta kampanjaideasta syntyi iloinen ja yllättävä toteutus

– Meillä oli aktivoiva ja rohkea kampanjaidea. Vakavan aiheen mainonnassa voisi synkistellä ja pelotella, mutta me valitsimme iloisen ja hauskan toteutuksen, joka yllättää. Tanssihaasteessa mukana olleet vaikuttajat ja some-tekeminen olivat tärkeässä roolissa kokonaisuudessa, sanoo kampanjaa tekemässä olleen mainostoimiston Revoltti Experiencen luova johtaja Mika Haikonen.

Paloturvallisuusviikko onnistui siis todella hyvin. Puolet suomalaisista huomasi vuoden 2022 Paloturvallisuusviikon, ja kodeissa tehtiin puoli miljoonaa paloturvallisuustekoa. Kaikkiaan mediakontakteja kertyi 47 miljoonaa eri kanavilla.

Kasvukeissi-palkinnon ansiosta Paloturvallisuusviikko ja palovaroittimet saavat hyvää näkyvyyttä MTV:n kanavilla 18.9.-1.10.2023. Katso Kasvukeissi-video tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=oSMFdNThgew&t=15s

Paloturvallisuusviikko® on vuosittainen teemaviikko, jonka tavoitteena on parantaa jokaisen paloturvallisuutta. Paloturvallisuusviikkoa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Yhteistyössä ovat mukana pelastuslaitokset, pelastusliitot, sisäministeriö, EHYT ry, Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto, Kirkkohallituksen Diakonia ja yhteiskunta, Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Omakotiliitto, Suomen Palopäällystöliitto, Nuohousalan Keskusliitto sekä Vanhustyön keskusliitto. Paloturvallisuusviikon rahoittaa Palosuojelurahasto.

Lue myös