Uutiset

Palokuntoon on palokuntanuorten liikuntaohjelma, jolla halutaan opettaa lapsille ja nuorille liikunnallisen elämäntavan tärkeyttä. Se vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia ja tukee palokunnan tehtävissä ja harjoituksissa suoriutumista.

Kaksi piirrettyä palokuntalaista sammutusletkua iloisesti, kuvassa teksti viikkoharjoitus 3, liikuntatavoite 20 min ja harjoituksen kesto noin 1,5 tuntia.

Palokuntoon on SPEKin kehittämä liikuntaohjelma, jossa tuotetaan palokuntien nuoriso-osastojen käyttöön monipuolista liikuntamateriaalia. Sen avulla nuoriso-ohjaajat voivat lisätä viikkoharjoituksiin fyysistä toiminnallisuutta. Liikunnallisuus ja liikkuvuus tulevat harjoitteiden myötä positiivisina sivujuonteina ja tukevat harjoittelua ja hyvää oloa.

Palokuntoon-viikkoharjoitukset ovat malliharjoituksia, joiden tarkoituksena on auttaa ohjaajia pohtimaan keinoja, kuinka nykyisiin harjoituksiin voi lisätä liikunnallisuutta ja liikkuvuutta tukevia elementtejä. Viikkoharjoituksista on laadittu kuusi mallikorttia ja yksi tyhjä harjoituskorttipohja. Toiveena on, että palokunnat tekevät lisää harjoituskortteja ja jakavat niitä muidenkin nuoriso-osastojen käyttöön.

Suunnitteilla on myös Junior FireFit -toimintarata, jolla nuoret voivat testata omaa ketteryyttään vastaavalla tavalla kuin aikuiset hälytysosastossa ja seurata omaa kehittymistään.

Lue myös