Uutiset

Palokuntanuorten Suomen mestaruuskilpailut järjestetään lauantaina 18.5. Helsingin Kansalaistorilla. Kilpailuihin osallistuu yli 200 nuorta eri puolilta Suomea. Yleisö on tervetullut paikan päälle tutustumaan palokuntanuorisotoimintaan ja nauttimaan kisatunnelmasta.

Palokuntanuoret suorittavat SM-kilpailujen tehtävärataa hiekkakentällä.

Palokuntanuoret kisaavat Suomen mestaruuksista lauantaina 18.5. klo 10–14. Kilpailupaikkana toimii Helsingin Kansalaistori keskustakirjasto Oodin edustalla. Avajaiset alkavat klo 9.30 ja kilpailut käynnistyvät klo 10.

Palokuntanuorten SM-kilpailut on vuosittain järjestettävä tapahtuma, jossa palokuntaa harrastavat lapset ja nuoret näyttävät osaamisensa tehtäväradoilla ja teoriakokeessa. Kilpailuja on järjestetty jo yli 30 vuoden ajan.

Tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut noin 40 joukkuetta ympäri Suomen. Joukkueet kohtaavat toisensa nopeatempoisilla kisaradoilla, jotka testaavat nuorten yhteistyökykyä sekä sammutus- ja pelastuskaluston käsittelytaitoja. Palokuntanuorten osaamista mitataan myös turvallisuusaiheisessa tietokilpailussa.

Kilpailijoiden kannustamisen lisäksi tapahtumapaikalla pääsee tutustumaan palokuntanuorisotoimintaan. Luvassa on mielenkiintoista ohjelmaa, jonka parissa viihtyy koko perhe!

Tapahtuman järjestävät Helsingin Pelastusliitto ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Kilpailun suojelijana toimii sisäministeriön pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka.

Lue myös