Uutiset

Kahdeksasluokkalaisten NouHätä!-pelastustaitokampanjassa kisataan mestaruudesta perinteisen loppukilpailun sijaan digialustalla. Salamavauhdilla rakennettu NouHätä! poikkeustilanne -digiloppukilpailu käydään alkuperäisenä loppukilpailupäivänä torstaina 23.4.2020.

Loppukilpailun jännittävä kisatunnelma on yleensä koettu Pelastusopistolla Kuopiossa. Siellä mestaruudesta on kilpaillut 22 joukkuetta, jossa kussakin on kolme oppilasta. Koronan vuoksi peruuntunut perinteinen kisa päätettiin siirtää digimuotoon.

Kahdeksasluokkalaisten NouHätä!-digiloppukilpailuun mahtuu mukaan peräti 2250 kisaajaa, mikä tarkoittaa tavanomaisen loppukilpailun osallistujamäärän moninkertaistamista. Kilpailuun on helppo osallistua kotoa käsin.

Treenaamalla kohti osaamista ja hienoja palkintoja

Onneksi treenaaminenkin on ollut helpompaa kuin koskaan, sillä kaikki materiaalit löytyvät näppäimistön ulottuvilta, ja oppia on voinut ammentaa esim. NouHädän YouTube-kanavalta.

Pelastustaitojen harjoittelu on jo itsessään hyödyllistä ja tärkeää, mutta kilpailu tuo – totta kai – lisäintoa ja hauskuutta oppimiseen. Varsinkin, kun luvassa on hulppeita palkintoja! Kolmen kärki palkitaan Garmin-älykelloilla, ja voittajalle lähtee Garminin upea VenuTM-kello.

Lue myös