Uutiset

Kahdeksasluokkalaiset kisaavat eri puolilla Suomea torstaina 4.4. NouHätä!-pelastustaitokampanjan aluekilpailuissa. Valtakunnallisiin alkukarsintoihin osallistui yli 3000 joukkuetta. Aluekilpailut ratkaisevat, mitkä joukkueet pääsevät SM-tason loppukilpailuun Pelastusopistolle Kuopioon.

NouHätä-kilpailun logo.

NouHätä! on yläkoulujen valtakunnallinen pelastustaitokampanja. Kampanjassa nuorille opetetaan valmiuksia ennakoida ja estää vaaratilanteita, ja he oppivat myös toimimaan onnettomuustilanteissa oikein. Lisäksi kampanjaan kuuluu vapaaehtoinen kilpailu, joka huipentuu finaaliin huhtikuun lopussa.

– On tärkeää, että nuoret oppivat ehkäisemään onnettomuuksia. Nämä asiat kuuluvat peruskoulun opetussuunnitelman perusteisiin, mutta niitä ei ole keskitetty yksittäiseen oppiaineeseen. NouHätä!-kampanja kokoaa ne yhdeksi turvallisuustiedon oppipaketiksi, kertoo kampanjakoordinaattori Tomi Sirkiä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Aluekilpailuissa joukkueet joutuvat kiperiin tilanteisiin

NouHätä!-aluekilpailu on alueellisten pelastuslaitosten ja pelastusliittojen toteuttama elämyksellinen kisa. Teoriaosuudessa joukkueet vastaavat turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin. Rastitehtävissä ne joutuvat selviytymään haastavista tilanteista, joihin kuka tahansa voi milloin tahansa joutua.

SM-tasoisen kisan alkukarsintaan koko Suomessa osallistui yli 3000 joukkuetta. Kaikkiaan kisaan on osallistunut siis noin 10 000 kahdeksasluokkalaista nuorta. Koko kampanja tavoittaa vuosittain lähes 50 000 nuorta.

– NouHätä!-kampanja on pelastusalan ja koulutoimen yhteinen ponnistus, joka parhaimmillaan saa nuoret toimimaan turvallisuushakuisesti ja auttamaan muitakin hädässä, Sirkiä sanoo.

Lue myös