Uutiset

Kahdeksasluokkalaiset nuoret osoittivat jälleen erinomaista pelastustaitojen ja turvallisuustiedon osaamista SM-tason loppukilpailussa. NouHätä!-mestaruuden voitti Hj. Nortamon peruskoulu Raumalta Satakunnan hyvinvointialueelta. NouHätä!-kampanjassa turvallisuusopetusta on tänä lukuvuonna saanut noin 46 000 oppilasta 504 yläkoulussa.

NouHätä!-finaalin voittajajoukkue poseeraa palkintoshekin ja palkintokypärän kanssa.

Voittajajoukkueessa kilpailivat Venla Ahtiainen, Venla Kalliokari ja Ester Lähdemäki. Voittajajoukkue sai palkinnoksi 2 000 euroa ja NouHätä!-kiertopalkinnon, joka on kromattu palomiehen kypärä.

Toiselle sijalle tuli Putaan koulu Torniosta ja kolmanneksi sijoittui Lieksan yläkoulu Lieksasta.

NouHätä!-loppukilpailun rastit mittaavat nuorten osaamista onnettomuustilanteissa

Loppukilpailun käytännön rasteilla joukkueiden osaamista koeteltiin erilaisissa onnettomuustilanteissa, kuten palavan roska-astian tulipalossa ja liikenneonnettomuudessa, jossa mopo ja sähköpotkulauta olivat kolaroineet. Loppukilpailussa oli myös teoriakoe.

NouHätä!-loppukilpailu on osa laajempaa kilpailua ja turvallisuusopetuskampanjaa. Tälläkin kaudella noin 46 000 oppilasta on saanut opetusta turvallisuustaidoissa. Koulut päättävät itse, ilmoittautuvatko mukaan NouHätä!-kampanjaan. Kampanjaa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö

– Kampanjan tavoitteena on, että nuoret osaavat toimia turvallisesti. He osaavat ehkäistä tulipaloja ja muita onnettomuuksia ja toimia niissä oikein sekä varautua erilaisiin häiriötilanteisiin, kuten sähkökatkoihin, sanoo SPEKin kampanjakoordinaattori Tomi Sirkiä.

Kilpailuosuus on kolmivaiheinen, ja osallistuminen siihen on kouluille vapaaehtoista. Alkukarsintaan osallistui yli 9 000 kahdeksasluokkalaista kolmen hengen joukkueissa. Joukkueista 281 pääsi aluekilpailuihin, joista puolestaan voittajat, 21 joukkuetta, kilpailivat 25.4. Kuopion Pelastusopistolla järjestetyssä finaalissa. Loppukilpailun suunnittelusta ja toteutuksesta huolehtivat Pelastusopiston päällystö- ja pelastajaopiskelijat.

NouHätä!-kampanjassa on koulutettu turvallisuustaitoja yli 900 000 koululaiselle

Kahdeksasluokkalaisten NouHätä!-pelastustaitokampanja toteutettiin tänä lukuvuonna 28. kerran. Turvallisuusopetusta on kampanjavuosien aikana saanut jo yli 900 000 oppilasta. NouHätä!-kampanja onkin vakiinnuttanut paikkansa merkittävänä turvallisuuskampanjana peruskoulussa.

– NouHätä! on komea esimerkki alojen raja-aidat ylittävästä vaikuttavasta yhteistoiminnasta. Ilman koulutoimen ja pelastusalan yhteistyötä näin laajaa kampanjaa olisi mahdotonta toteuttaa, sanoo Sirkiä.

NouHätä!-kampanjaa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Yhteistyössä ovat mukana pelastuslaitokset, koulut, Pelastusopisto, sisäministeriö, Opetushallitus, pelastusliitot ja Suomen Palopäällystöliitto. Kampanjan rahoittaa Palosuojelurahasto.

Lue myös