Uutiset

Palokuntanuoret – pienet ja isot – pääsevät vihdoin takaisin harrastuksensa pariin ja vieläpä hauskalla tavalla. Samaan aikaan ennen koulujen alkua 7.–8.8. järjestetään ehkä jopa sadoissa palokunnissa minileiri, joka kestää 22 tuntia. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö on suunnitellut MiniEldis22h-tapahtumaan kaikille yhteistä ohjelmaa. Lisäksi palokunnat voivat rakentaa nuorille muutakin tekemistä minileirin aikana.

Paluu takaisin rakkaan harrastuksen pariin on monelle palokuntanuorelle tosi tärkeä juttu. Palokunnassa on kivoja ja ehkä ihan eri kavereita kuin koulussa tai muuten vapaa-ajalla. Siellä on myös mukavia, luotettavia aikuisia. Koronan vuoksi nuoretkin ovat joutuneet pitämään sosiaalista etäisyyttä, ja siksi oman palokunnan ja samalla kaikkien palokuntien yhteinen nuorten minileiri voi olla todella merkittävä tapahtuma nuoren elämässä.

Onko sinun perheessäsi palokuntanuori?

Jos sinun perheessäsi on palokuntanuori, tiesitkö, että tällainen tapahtuma on tulossa? Ellet tiennyt, voit kysyä asiasta lapsesi palokunnasta. Olisi hienoa, jos sinunkin jälkikasvusi voisi osallistua minileirille. Palokuntien ilmoittautuminen tapahtumaan on käynnissä ja päättyy 4.7.

Tämä tapahtuma toimii nuoriso-osastojen syyskauden avauksena juuri ennen koulujen syyslukukauden alkua. Korona vaikuttaa vahvasti palokuntanuorten toimintaan, ja kaikki alueelliset palokuntanuorten leirit on jouduttu perumaan koronarajoitusten vuoksi. Siksi onkin tärkeää, että toimintaa järjestetään palokuntanuorille koronaturvallisesti pienemmissä tapahtumissa.

Tavoitteena on, että MiniEldis22h-tapahtuma järjestetään mahdollisimman monessa palokunnassa ympäri Suomen. Minileirillä tehdään myös tutuksi seuraavan vuoden Eldis22 kansainvälistä palokuntanuorten suurleiriä.

Pahimmilla korona-alueilla palokuntanuoret ovat joutuneet olemaan jopa yli vuoden tauolla omasta harrastuksestaan. Kokoontumisrajoitusten vuoksi harjoituksia on siirretty mahdollisuuksien mukaan verkkoon, mutta on selvää, että esimerkiksi nuorten osalta etätreenit eivät mitenkään ole voineet korvata fyysisiä harjoituksia, jotka tarjoavat nuorille fyysisten ja älyllisten haasteiden suorittamista ja mukavaa yhdessäoloa.

MiniEldis22h järjestetään omalla paloasemalla

Useimmat palokunnat järjestävät MiniEldis22h-tapahtuman omalla tutulla paloasemalla. Leiripaikkana voi myös olla esimerkiksi teltta paloaseman pihalla, lähimetsässä tai jossain muussa sopivassa paikassa.

Minileirin ohjelmassa on varmasti monenlaista kivaa tekemistä, niin kaikilla palokunnilla yhteisesti kuin oman palokunnan kesken, mutta ehkä kuitenkin voisi sanoa, että tärkeintä on, että nuoret voivat tehdä mielekkäitä asioita pitkästä aikaa yhdessä.

Lue myös