Uutiset

Monet toimijat julkaisevat nyt alkuvuodesta trendilistoja. On sisustamisen trendit ja someviestinnän trendit. Ruokatrendit ja muodin trendit. Jostain syystä emme ole törmänneet paloturvallisuuden trendeihin. 

No tässä ne tulevat! Pitkän odotuksen jälkeen. 

Jaettu kuva, jossa vasemmalla puolella matkailuauto ja oikealla puolella pariskunta laittaa uuniin syötävää.

Paloturvallisuuden trendit 2021

Kokkaajan valinta: Liesivahti

Jokainen vähänkään itseään kunnioittava kokkaaja hankkii vuonna 2021 keittiöönsä liesivahdin. Se sananmukaisesti vahtii, mutta ei ruokaa. Toisaalta pikkaisen pieleen mennyt pöperö maistuu paremmalta, jos sen nauttii keittiössä, joka ei ole palanut poroiksi. Liesivahti on pieni eikä sotke sisustusta, mutta maksaa noin 300-500 euroa asentajan työn kera. Taitaa alittaa tulipalon kustannukset melko mukavasti.

  • Hyvä lahjaidea unohtelevalle sukulaiselle!

Levollisia unia arvostaville: Yhteenliitettävät palovaroittimet

Onko seksikkäämpää sanayhdistelmää olemassakaan? Tuskin. Niin kuumaa kamaa ovat yhteenliitettävät palovaroittimet, jotka eivät kuitenkaan katoa kuumille kiville, koska niistä ei kovin moni vielä tiedä. Ole edelläkävijä ja hanki kotiisi tämä setti, joka maksaa marketissa vain muutamia kymppejä enemmän kuin perusmalli.

  • Sopii erityisesti kotiin tai mökkiin, jossa on useita kerroksia tai paljon tilaa!

Reissuja varten: Matkailuauton tuunaus paloturvallisesti

Matkailuauton, asuntovaunun tai itse rakennetun kärryn tuunaus millä tahansa välineillä on niin 2020. Osassa liikkuvista kodeista voi nimittäin olla valmiina paloturvallinen sisustus. Aikaansa seuraava reissaaja jatkaa trendiä hankkimalla paloturvalliset tekstiilit kärryynsä.

Jos kärryn rakentaa ihan alusta alkaen itse, pitää kaasuhella ja liesi asemoida riittävän etäälle kaapeista. Sähkö- ja kaasulaitteet kannattaa antaa ammattilaisten hommaksi. Jos jääkaappi toimii kaasulla, riittävä ilmanvaihto ei ole vain raikas lisä vaan välttämättömyys, ettei vaunuun muodostu häkää. Rakkaasta menopelistä ja sen asukeista pidetään parhaiten huolta sillä, että edessä olevaa telttaa ei tukita tavaroilla. Silloin pääsee tulipalossa nopeasti pötkimään pakoon.

  • Varustelu kannattaa aloittaa toimivasta palovaroittimesta ja riittävän isosta käsisammuttimesta.

Bonus: grillailu

Jo alkukevään ulkoiluissa grillaus houkuttaa monia. Suosittelemme niihin tilanteisiin pysyvämpiä grillejä viime vuoden turhakkeeksi valitun kertakäyttögrillin sijaan. Hiiliä ja polttopuita saa tilattua jopa kotiin asti. Metsäpalovaroituksen aikana herkuttelu onnistuu pystyttämällä hodaribaari metsäretkellä: ruokatermariin (vege-)nakkeja, reppuun sämpylät ja tykötarpeet.

Ota nämä trendit haltuun ja hämmästytä muut trenditietoisuudellasi!

Lue myös