Uutiset

Koronavirustilanteen takia maalis- ja huhtikuun 2020 aikana vanhenevien Tulityökorttien sekä Tieturva 2 -korttien voimassaoloa jatketaan toukokuun loppuun saakka.

Koronatilanteen takia maalis- ja huhtikuun 2020 aikana vanhenevien Tulityökorttien sekä Tieturva 2 -korttien voimassaoloa jatketaan toukokuun loppuun saakka. Pätevyyden voimassaoloksi muuttuu 5/2020.

Tulityökortti

Tulityökortti tarvitaan, kun tehdään tulitöitä. Tulityö on työ, jonka tekemisessä syntyy kipinöitä tai jossa käytetään liekkiä tai muuta lämpöä ja joka aiheuttaa palovaaraa.

Tieturva

Tie- ja katualueella tehtävässä työssä työntekijä altistuu merkittäville vaaroille. Siksi Väylävirasto edellyttää kaikilta yleisillä teillä työskenteleviltä Tieturva 1 -pätevyyden. Tieturva 2 on jatkokurssi vastuuhenkilöille.
Jos Tieturva 1 -pätevyys vanhenee keväällä 2020, se on mahdollista suorittaa nyt verkkokurssina. Voimassaoleva Tieturva 1 -pätevyys on edellytyksenä myös Tieturva 2 -koulutukseen osallistumiselle.

Ohjeet ovat voimassa toistaiseksi

Nämä ohjeistukset ovat voimassa toistaiseksi ja niihin tehdään muutoksia, jos tilanne niin edellyttää. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan erikseen.