Uutiset

Tieturvakoulutuksella varmistetaan, että työntekijä saa valmiudet turvalliseen tiellä työskentelyyn. Väylän Tieturva 1 -koulutuksen käyneet voivat todistaa verkkokoulutuksen suorittamisen nyt maksutta saatavalla todistuksella eikä SPEKiltä tilattavaa korttia tarvita.

Jos olet suorittanut maksuttoman Tieturva 1 -koulutuksen, voit tulostaa todistuksen koulutuksen käymisestä itse maksutta. Väylän ohjeiden mukaisesti työmailla tämä todistus riittää.

Muutos tapahtui vuoden 2020 alusta, jolloin Väylän Tieturva 1 -koulutus muuttui maksuttomaksi verkossa suoritettavaksi kurssiksi. Kaikki tähän verkkokurssiin liittyvä materiaali ja kurssitodistus on maksutonta.

Lähetämme maksavan tieturvakortin vain sen tilaavalle, ja sen saa edullisimmin SPEKin verkkokaupasta hintaan 14,10 euroa. Kortti ei ole enää välttämätön.

SPEK ylläpitää tieturvakoulutusten rekisteriä

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) hoitaa Väylän tieturvakoulutusten rekisteriä. Rekisterissä on tieturvakoulutuksen suorittaneet kurssilaiset, kurssinjohtajat, koulutusorganisaatiot sekä ilmoitetut ja pidetyt kurssit.

Hoidamme rekisterijärjestelmään liittyvät hankinnat ja järjestelmän sekä ylläpidämme tieturvarekisteriä.

Rekisterin ylläpitoon liittyvien tehtävien lisäksi tiedotamme tieturvasta nettisivuillamme ja annamme päivittäin koulutukseen liittyvää neuvontaa.

Väylä toimii valtion tieverkolla tienpitäjänä ja edellyttää kaikilta niillä työskenteleviltä Tieturva 1- tai Tieturva 2 -pätevyyttä.

SPEKin laadunvalvonta varmistaa, että koulutukset toteutetaan laadukkaasti

Osana laadunvalvontaa seuraamme tieturvakoulutusten kurssisuorituksia sekä Tieturva 2 -jatkokurssin lähiopetusta. Varmistamme, että koulutus on laadukasta ja suoritukset kirjautuvat kurssin oikeasti suorittaneille.

SPEK ei järjestä tieturvakoulutuksia tai tuota niihin liittyviä materiaaleja.

Näin osaltamme huolehdimme siitä, että tietyömaat ovat turvallisia ja henkilö- ja omaisuusvahingoilta vältytään.

Tieturva 1 -koulutuksen muutoksista tiedotimme verkkosivuillamme myös 2.1.2020.

Lue myös