EtusivuAjankohtaistaVaasa kokosi palokuntalaiset juhlavasti yhteen

Vaasa kokosi palokuntalaiset juhlavasti yhteen

19.6.2018 10:00

Kesäkuun 9. päivä vietettiin Yleinen palokuntalaiskokous -tapahtumapäivää. Tapahtumapäivänä esiteltiin näyttävästi palokuntatoimintaa Vaasan torilla toritapahtumassa sekä keskustan kaduilla palokuntaparaatissa. Päivä huipentui viralliseen kokoukseen sekä sen jälkeiseen iltatilaisuuteen Vaasan kaupungintalolla.

Yleinen palokuntalaiskokous toi Vaasaan yli 200 palokuntalaista ympäri Suomen. Palokuntalaiset marssivat näyttävästi halki kaupungin keskustan palokuntaparaatissa, joka keräsi katujen varsille paljon uteliaita silmäpareja. Paraatissa liehuivat palokuntien liput ja kiilsivät komeat kunniamerkit. Marssijoiden jälkeen paraatipaikan ottivat vaikuttavat paloautot, joista vanhimmat olivat jo museomallia.

paraati.JPG

Aurinkoinen päivä toi Vaasan torille aamusta asti myös paljon lapsiperheitä ja palokuntatoiminnasta kiinnostuneita iloiseen toritapahtumaan, joka alkoi humoristisella flash mob -esityksellä. Tapahtumassa Pellekaija Pum viihdytti turvallisuusviestinnällisillä lauluilla perheen pienimpiä. Paloturvallisuusviikon kampanjaväki jakoi kymmenittäin palovaroittimia poppareiden kera visaisiin kysymyksiin vastanneille. Palokuntalaisten toimintanäytös toi vaikuttavasti esille palokuntalaisten kovan kunnon ja ripeysvaatimukset sammutustilanteessa.

Kokous saattoi päättäjiä yhteiseen pöytään

Yleisen palokuntalaiskokouksen osallistujat saapuivat osa jo perjantai-iltana Vaasaan. Palokuntien puheenjohtajia odotti Vaasan VPK:lla President’s Forum -tapaaminen, joka toi useita kymmeniä päättäjiä saman pöydän ääreen. Yhteinen tapaaminen koettiin tarpeelliseksi ja Vaasassa hyvin alkanutta valtakunnallista yhteistyötä toivotaan jatkettavaksi myös tulevaisuudessa.

Perjantaina Vaasan VPK:lla juhlistettiin myös 150-vuotista taivalta. Kunniavieraana paikalle saapui myös eduskunnan puhemies Paula Risikko. Hänellä on itselläänkin palokuntatausta ja hän nosti esille nuorten palokuntaharrastuksen yhteiskunnallista merkitystä.

Yleinen palokuntalaiskokous pidettiin lauantaina Vaasan kaupungintalolla virallisten palokuntien edustajien kesken. Kokouksen aluksi SPEKin toimitusjohtaja Marko Hasari sekä palokuntajohtaja Petri Jaatinen ojensivat Saku Rouvalille sekä Kari Alholle mestariluokan harrastustuntimerkit, jotka myönnetään kun 10 000 harrastustunnin raja on mennyt rikki. Kokouksessa käsiteltiin toimintaohjelmaa ja kokous päätti, että paikalla olevat edustajat sitoutuvat edistämään toimintaohjelman esityksiä.

Palokuntalaiset saivat myös verkostoitua ja tutustua toisiinsa lauantain iltajuhlassa ja päivän aikana eri tilaisuuksissa. Iloista porinaa ja lämpimiä kohtaamisia nähtiin pitkin päivää.

-        Viikonloppu oli onnistunut ja lämminhenkinen. Tämän tapaisia juhlavia tapahtumia tarvitaan ja ne kuuluvat palokuntaperinteeseen, kertoo Pihlavan VPK:sta Vaasaan saapunut Tiina Lehtonen tyytyväisenä.

Seuraavan kerran Yleinen palokuntalaiskokous kutsutaan kokoon 2021 Raaseporiin.

kokous.JPG


Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja