EtusivuVPK-toiminta sai Finnish Security Awards -palkinnon
Lehdistötiedotteita aiemmin
11.10.2018


VPK-toiminta sai Finnish Security Awards -palkinnon

Suomalainen VPK-toiminta palkittiin Finnish Security Awards Turvallisuusalan Vapaaehtoinen 2018 -palkinnolla. Tämä palkitseminen koskettaa jokaista Suomen vapaaehtoista palokuntayhdistystä ja jokaista niissä toimivaa palokuntalaista, palokuntanuorta, palokuntanaista ja palokuntaveteraania. Palkinto jaettiin Turvallisuus ja riskienhallinta -lehden vuosittaisessa Finnish Security Awards -juhlagaalassa.

Vapaaehtoiset palokunnat huolehtivat pelastustoimen palveluista pelastuslaitosten kanssa tehtyjen sopimuksen mukaisesti. Tätä sopimuksiin sidottua toimintaa kutsutaan sopimuspalokuntatoiminnaksi. Sopimuspalokunnat osallistuvat noin 60 %:iin pelastustoimen hälytystehtävistä, päivittäin lähes 200 tehtävään.

FSA_VPK2018.JPG

Kuva: Palkinnon kaikkien VPK:iden puolesta vastaanottivat Markku Leinonen, SPEKin järjestötoimikunnan puheenjohtaja, Marko Pousi, nuorisotyötoimikunnan jäsen ja Marika Metsä-Tokila, palokuntanaistyötoimikunnan puheenjohtaja.

Päivittäisten pelastustoimen tehtävien lisäksi sopimuspalokuntatoiminnan merkitys korostuu laajoissa ja pitkäkestoisissa onnettomuuksissa, kuten tämän vuoden kesällä riehuneiden metsäpalojen tai lisääntyvien myrskyjen tuhojen torjunnassa.

Palokunnissa kasvatetaan myös tulevaisuuden palokuntalaisia, ammattipalomiehiä tai ylipäänsä turvallisuustaitoisia kansalaisia. Palokuntanuoriso-osasto toimii 500 palokunnan yhteydessä, ja se on yksi maamme vanhimpia nuorisotyön muotoja.

Palokuntanaiset ovat koulutettuja ja osaavia paloturvallisuuden ja palokuntatoiminnan taitajia. Palokuntaveteraaneilla on monilla huikean pitkä palokuntalaisura ja valtava kokemusmäärä ammennettavaksi palokuntiensa jäsenille. Palokuntanaiset ja -veteraanit antavat oman panoksensa turvallisuusviestinnän ja -koulutuksen keinoin.

Palokunnat antavat koulutusta alueidensa asukkaille muun muassa AS1-Alkusammutuskursseilla ja Turvakutsuilla. Palokunnat järjestävät myös vuosittaisen perheiden Päivä Paloasemalla -tapahtuman, jossa 100 000 henkilöä saa oppia oman turvallisuusosaamisensa kehittämiseksi.

Lisätietoja:
Paikallisesta VPK:n toiminnasta: paikalliset VPK:t
VPK-toiminnasta yleisesti: palokuntajohtaja Petri Jaatinen, 0400 535 441