EtusivuTurvallisuuden esimerkkiteosta hyötyivät Kouvolassa monet perheet
Lehdistötiedotteita aiemmin
19.11.2018


Turvallisuuden esimerkkiteosta hyötyivät Kouvolassa monet perheet

Monet perheet saivat ruokaa ja palovaroittimia esimerkillisen turvallisuusteon myötä. Tapahtuma toteutettiin Kouvolassa, mutta se voisi ja saisi tapahtua muuallakin maassa. Asuinrakennusten tulipaloissa vuonna 2017 vain 40 %:lla oli toimiva palovaroitin, kertoo pelastustoimen tietokanta Pronto. Tarvetta palovaroittimien päivittämiselle kodeissa siis on.

Kouvola7b.jpg

Kuva: Perunamuusia ja jauhelihakastiketta, makaronilaatikkoa ja makkarakeittoa jaettiin perheille omiin astioihin. Kuvaaja: Nita Ahola

Koripalloseura Kouvot järjesti lasten ja nuorten perinteisen Tykkimäki-koripalloturnauksen, jonka järjestelyistä ja ruokahuollosta vastasivat vapaaehtoiset eli junioreiden perheet ja ystävät. Ylijääneen ruoan Kouvot lahjoitti Kouvolan seurakunnan jaettavaksi alueen perheille jo kolmannen kerran.

– Tänä vuonna Kymenlaakson pelastuslaitos liittyi mukaan lahjoittamalla ruokajakelun yhteyteen 50 palovaroitinta. Samalla varmistetaan, että palovaroittimet saadaan heti käyttöön, kun palokuntalaiset käyvät kiinnittämässä ne kotien kattoihin oikeaan paikkaan ja tarkistavat niiden toimivuuden, kertoo Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön koulutuspäällikkö Ira Pasi.

Yhteistyössä on ollut mukana myös Kaakkois-Suomen Pelastusalanliitto, joka organisoi palokuntien tekemän palovaroittimien kiinnityksen koteihin.

Pasi on turvallisuustyön asiantuntijana innostunut ruokajakelun ja turvallisuusnäkökulman yhdistämisestä. Kouvojen ruokajakelukin on hänelle tuttu juttu, sillä hän on erään pelaajan vanhempi ja vastaa tänä vuonna turnauksen ruokailuasioista.

– Palovaroittimet ovat edullisia, mutta kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta joko hankkia niitä tai kiinnittää niitä asianmukaisesti kattoon, Pasi sanoo ja kannustaa muitakin hyödyntämään vastaavia tilaisuuksia. – Valtakunnassa on varmasti monia tapahtumia, joihin voidaan yhdistää tämänkaltaista lähimmäisapua.

Lisätietoja:
Koulutuspäällikkö Ira Pasi, 040 595 4140