Turvakutsut-toimintamalli tukee palokuntien turvallisuusviestintää

EtusivuPalokuntatoimintaTurvakutsut-toimintamalli tukee palokuntien turvallisuusviestintää
Uutisia

Turvakutsut-toimintamalli tukee palokuntien turvallisuusviestintää

19.1.2017 13:12

​ Palokuntalaisille on nyt valmistunut Turvakutsut-toimintamalli turvallisuusviestinnällisten tilaisuuksien järjestämisen tueksi. Tur­va­kut­sut on tur­val­li­suus­tee­man si­säl­tä­vä yh­tei­nen tuo­kio, jon­ka voi jär­jes­tää koti­kut­su­jen ta­paan ky­läs­sä tai muus­sa ko­koon­tu­mis­pai­kas­sa tu­tuil­le tai tun­te­mat­to­mil­le.

Toimintamallin on kehittänyt Valtakunnallinen palokuntanaistyötoimikunta ja sen kehittämistyöryhmä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tuella. Erityisesti palokuntanaiset ovat kaivanneet tukea ja vinkkejä turvallisuusviestinnällisten tilaisuuksien järjestämiseen.

 

Turvakutsut-opas on tarkoitettu palokuntalaisille, jotka suunnittelevat kutsujen järjestämistä. Verkkomuotoinen opas löytyy osoitteesta:  www.spek.fi/turvakutsut.

turvakutsut zine kansi opas.jpg

Turvakutsujen vetäjille löytyy myös Facebookista suljettu ryhmä, jossa voi saada tukea, vinkkejä ja jakaa ajatuksia muiden kutsujen vetäjien kesken. Turvakutsujen järjestäminen käynnistyy tänä keväänä. Turvakutsut-toimintamallia kehitetään palautteiden mukaan ja erityisesti alkuvaiheessa toivotaan, että vetäjät aktiivisesti viestivät kokemuksistaan esimerkiksi juuri Facebook-ryhmässä. Myös osallistujilta toivotaan kerättävän palautetta.

Lisätietoja toimintamallista ja materiaalista voi tiedustella: tiia.krook@spek.fi.