EtusivuAjankohtaistaSPEKin maineella on myönteinen kehityssuunta

SPEKin maineella on myönteinen kehityssuunta

17.12.2019 15:36

SPEKin maine on pysynyt jokseenkin samalla tasolla kahden vuoden takaiseen verrattuna. Myönteistä kehitystä on kuitenkin tapahtunut, sillä edellisen tutkimuksen esiin nostamaa melko voimakasta kritiikkiä keskusjärjestöä kohtaan ei tällä kertaa ollut laajassa mitassa havaittavissa. Lisäksi myönteiset brändimielikuvat SPEKistä ovat selvästi vahvistuneet.

Mainetutkimus_shutterstock_1107796946_TW.jpg

Maine on tyypillisesti melko hitaasti muuttuva kokonaisuus. Tulos osoittaa sen, että oikeilla strategisilla valinnoilla ja muutoksilla järjestö on saanut maineen sekä vakautettua että käännettyä hienoiselle myönteiselle trendille, kerrotaan tutkimusraportissa.

– Tutkimuksessa niin mainetta kuin brändiäkin arvioitiin monelta kantilta. Myös vastaajaryhmiä oli useita. Saimme arvokasta tietoa, jota aiomme hyödyntää seuraavalla itsearviointikierroksella tammikuussa 2020, sanoo johtaja Karim Peltonen.

Myönteiset brändimielikuvat SPEKistä ovat vahvistuneet merkittävästi vuoden 2017 mainetutkimukseen verrattuna. Tutkimus osoittaa erityisesti selkeänä lisäarvona laadukkaan ja asiantuntevan koulutusbrändin.

– Tämä oli nyt kolmas mainetutkimus, ja aiomme seurata maineemme tilaa jatkossakin, sillä saamme siitä hyviä eväitä paitsi strategiseen suunnitteluun myös viestinnän kehittämiseen, Peltonen toteaa.

Mainetutkimus toteutettiin sähköisenä tutkimuksena verkossa 20.8.–23.9.2019. Se vastasi kysymyksenasettelultaan ja laajuudeltaan sekä sidosryhmäluokittelultaan pääpiirteissään vuosina 2014 ja 2017 tehtyjä mainetutkimuksia.

Tutkimukseen kutsuttiin 7319 eri vastaajaa SPEKin osoitteistoista, ja siihen vastasi kaikkiaan 1403 henkilöä. Vastausprosentti oli 20 %. Mainetutkimuksen teki Mediatum Oy.

Vastanneiden kesken arvottiin palkintoja

Palkintoja arvottiin 3 kutakin, ja ne lähetetään seuraaville henkilöille:

Fleecepeitto

Timo Tynkkynen
Ville Sammallahti
Jukka Korhonen

Jalkinevalot

Tarja Viili
Altti Syrjäläinen
Tero Kaltiainen

Heijastinreppu

Jouko Lehtisalo
Jorma Karjalainen
Jenna Virtanen

Heijastavat hansikkaat

Marko Marjoniemi
Janne Halonen
Petri Sällilä

Käsisammutin

Saara Lilja-Rothsten
Hannu Vaahtera
Karoliina Meurman

Sammutuspeite

Heidi-Maria Tamminen
Kyllikki Kurki
Sasu Sihvo

Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja