EtusivuAjankohtaistaPäivä Paloasemalla ja Paloturvallisuusviikko tulevat taas
Juuri nyt
16.9.2019


 
 

Päivä Paloasemalla ja Paloturvallisuusviikko tulevat taas


Paloturvallisuusviikkoa vietetään jälleen marras-joulukuun taitteessa, ja sen teemana on turvallinen lieden käyttö jokaisessa kodissa. Paloturvallisuusviikon käynnistää koko perheen Päivä Paloasemalla -tapahtuma lauantaina 23.11. vauhdikkaasti yli 330 paloasemalla eri puolilla Suomea. Kannattaa siis pistää jo kalenteriin.

PP-kuva_2019_v1.jpg


Asuinrakennuksissa on vuosittain vajaat kolmetuhatta tulipaloa. Paloturvallisuusviikolla halutaan puhua turvallisesta lieden käytöstä kodeissa. Liesipalojen syynä on hyvin harvoin vika liedessä, katse kohdistuu ennemminkin kauhan toiseen päähän, jossa ei ole ketään. Pääsyy paloihin on siis valvomaton ruuanlaitto.

Paloautot lähtevät Suomessa keskimäärin 2,5 kertaa joka päivä sammuttamaan liesipaloa. Paloturvallisuusviikolla kiinnitetään huomiota näihin paloihin. Liesipalot voidaan yleensä helposti torjua ihmisten omin toimin: liettä ei jätetä päälle yksinään. #sinäpelastat

Paloturvallista lieden käyttöä tuodaan Paloturvallisuusviikon aikana esille median lisäksi Päivä paloasemalla -tapahtumissa. Näitä loppusyksyn koko perheen huipputapahtumia järjestetään yli 330 paloasemalla eri puolilla Suomea.

Uusi Paloturvallisuusviikon toimintamuoto on palovaroittimien jakaminen vähävaraisille. Jakamista pilotoidaan viidellä paikkakunnalla erilaisissa tilaisuuksissa ruokajonoista itsenäisyyspäivänjuhlaan.

Lisätietoja:
Jos Paloturvallisuusviikko ja Päivä Paloasemalla kiinnostaa, seuraa www.paloturvallisuusviikko.fi, niin pysyt kärryillä, mitä tuleman pitää.


Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja