EtusivuAjankohtaistaOhjelmamestarit ovat palokuntien toimintaohjelman viestinviejiä
Juuri nyt
28.1.2019


 
 

Ohjelmamestarit ovat palokuntien toimintaohjelman viestinviejiä


Palokunnat tarvitsevat monenlaista tukea niin jäsentensä aktivoimiseen yhdistystoiminnassa kuin koulutukseen ja rekrytointiinkin. SPEK on kouluttanut palokuntien avuksi ohjelmamestareita, jotka tukevat ja ohjaavat niitä toiminnan kehittämisessä. Kyseessä on 24365 Palokuntamme parhaaksi -hanke, johon osallistuu pilottina noin 20 palokuntaa.

Ohjelmamestarit.jpg

Hankkeen alkukartoituskysely paljasti palokuntien tarvelistan olevan melko moninainen. Tukea ja vinkkejä tarvitaan esimerkiksi uusien henkilöiden rekrytoimiseen, koulutukseen, harjoitusohjelmien tekemiseen, jäsenistön aktivointiin, vastuun jakamiseen, hallintoon ja viestintään.

Koulutettuja ohjelmamestareita on yhdeksän, ja he järjestävät kuluvan vuoden aikana eri puolilla Suomea palokunnille säännöllisiä työpajoja sekä arvioivat palokunnan toimintaa ja tilaa yhdessä palokuntalaisten kanssa. Hankkeesta saadun tiedon ja kokemuksen pohjalta luodaan toimintamalli palokuntien toiminnan kehittämisen tukemiseksi.

24365 Palokuntamme parhaaksi -kehittämishanke perustuu palokuntien toimintaohjelmaan, joka tähtää elinvoimaisen, houkuttelevan ja laadukkaan palokuntatoiminnan ylläpitoon ja kehittämiseen. Toimintaohjelman tekemiseen ovat osallistuneet monet tahot: palokuntalaiset, pelastusliitot ja muut pelastusalan järjestöt yhteistyössä SPEKin, Suomen Palopäällystöliiton vapaaehtoisjaoston ja Suomen Sopimuspalokuntien Liiton kanssa.


Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja