EtusivuAjankohtaistaNyt laitetaan ikäihmisten turvallisuus kuntoon

Nyt laitetaan ikäihmisten turvallisuus kuntoon

4.10.2015 7:56

Maassamme vietetään Vanhustenviikkoa. Sen kunniaksi SPEK on julkaissut päivitetyn Kodin turvallisuuden tarkistuslistan.

Listan avulla ikäihminen tai hänen läheisensä voivat tarkistaa kodin turvallisuuden perusasiat. Listaan on kerätty yleisimpiä turvallisuuspuutteita ja niiden korjaustoimenpiteitä.

vanhukset3.jpg
Fyysisestä kunnosta huolehtiminen on tärkeä osa ikäihmisten turvallisuutta.

Ikäihmisten kotitapaturmien määrän on arvioitu kasvavan jatkuvasti, koska ikäihmisten määräkin kasvaa koko ajan. SPEKin tutkija Heikki Laurikaisen mielestä näin ei tarvitse olla.

Paljon voi vaikuttaa jo sillä, että tarkistaa kodin turvallisuuden perusasiat listan avulla.

-Myös fyysisestä kunnosta ja tasapainosta kannattaa huolehtia tekemällä liikuntaharjoituksia. Ja yksin ei tarvitse pärjätä, vaan apua saa läheisiltä, järjestöiltä tai kunnan palveluista, kunhan sitä osaa kysyä, Laurikainen muistuttaa.

Hän haastaakin SPEKin nimissä kaikki ikäihmisten turvallisuudesta huolehtivat käymään turvallisuuden tarkistuslistan läpi tutun ikäihmisen kanssa. Tarkistuslistaa voi vapaasti tulostaa ja levittää eteenpäin. Sitä saa myös valmiiksi painettuna SPEKin verkkokaupasta, jolloin veloitetaan vain postikulut.

Sunnuntaina 4.10. vietetään Vanhustenpäivää, josta alkaa Vanhustenviikko. Viikon suojelijana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Antti Pulkkinen
teksti ja kuva

Kodin turvallisuuden tarkistuslista (pdf, lataa ilmaiseksi)

Kodin turvallisuuden tarkistuslista SPEKin verkkokaupassa (painettu, vain postikulut)

Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja