EtusivuKalliita horminkorjauksia myydään epäilyttävin keinoin
Lehdistötiedotteita aiemmin
14.3.2017


Kalliita horminkorjauksia myydään epäilyttävin keinoin

Kalliita horminkorjauksia myydään kiinteistöjen omistajille epäilyttävin keinoin. Nuohousalan Keskusliitto ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö kehottavat suhtautumaan varauksella liian nopeasti tehtyihin tarkastuksiin, joiden päätteeksi tarjotaan kallista korjauspalvelua. SPEK ei myöskään anna millekään yritykselle pätevyyttä tehdä horminkorjauksia. Hormin korjaustarve kannattaa antaa arvioitavaksi alueen nuohoojalle, ja tarjous mahdollisesta korjauksesta on hyvä pyytää useammalta urakoitsijalta.

Hormien kunnossapidolla ja havaittujen vaurioiden korjaamisella ehkäistään tulipaloja. Nuohoojan tekemän tarkastuksen ensisijaisena tavoitteena on antaa asiakkaalle oikeaa tietoa tulisijan ja hormin todellisesta kunnosta sekä niiden paloturvallisesta toiminnasta ilman taka-ajatuksia korjauspalvelujen myymisestä.

– Nuohoojan tekemällä tarkastuksella pyritään siis siihen, että tulisijat ja hormit korjataan vain, jos tarkastuksessa havaitaan korjattavia vikoja, sanoo Nuohousalan Keskusliiton toimitusjohtaja Juhani Jyrkiäinen.

– Mikäli korjaustarvetta ilmenee, kunnostustyöstä kannattaa pyytää tarjous vähintään kolmelta eri urakoitsijalta, jotka tekevät hormien korjauksia. Ensimmäiseen tarjoukseen ei siis kannata langeta, vaikka palvelun kauppaaja koittaisi kiirehtiä asiaa.

SPEKin koulutus ei anna yrityksille pätevyyttä tehdä horminkorjauksia

Tulisija- ja savupiippuyhdistys TSY ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK järjestävät yhdessä koulutustilaisuuden tulisija- ja savuhormiasentajille sekä laitteiden myyjille. Koulutuksen tavoitteena on lisätä tehdasvalmisteisten tulisijojen ja savuhormien yhdistämiseen liittyvää paloturvallisuusosaamista ja vähentää tulisijoista ja savupiipuista alkaneita tulipaloja.

– Koulutukseen osallistuminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että yrityksellä olisi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön antama valtuutus tai pätevyys tehdä hormitarkastuksia tai tarjota korjauspalveluita, SPEKin turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino painottaa ja kannustaa Jyrkiäisen lailla pyytämään puolueetonta arviota nuohoojalta.

Lisätietoja:
Nuohousalan Keskusliiton toimitusjohtaja ja Tulisija- ja savupiippuyhdistyksen toiminnanjohtaja Juhani Jyrkiäinen, 040 5320 625
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino, 045 6577 290