EtusivuAjankohtaistaBlogitBlogi: Pölyt pois – toimintamallit tähän päivään!
Blogit
14.11.2017


Blogi: Pölyt pois – toimintamallit tähän päivään!

 Kentällä huomattiin tarve laajalle, palokuntatoimintaa monipuolisesti kehittävälle ohjelmalle. Vuoden 2014 Yleinen palokuntalaiskokous päätti lähteä työstämään Palokuntien toimintaohjelmaa, jonka tarkoitus oli tähdätä laadukkaan, elinvoimaisen ja houkuttelevan palokuntatoiminnan ylläpitoon ja kehittämiseen.

 

Vuosien varrella ohjelmaa on jumpattu useassa eri tilaisuudessa useampaan eri kertaan. On tunnistettu toiminnan heikkouksia ja nähty joitain uhkakuviakin. Toisaalta mahdollisuudet ja vahvuudet on myös tunnistettu. Ohjelman tekemisessä on hyödynnetty tutkimuksia ja kartoituksia. Sanoisin, että on ymmärretty miten maailma on ympärillä muuttunut ja muuttuu koko ajan. Onkin ollut hienoa todeta, miten tuon palokuntalaiskokouksen jälkeen palokuntalaiset ja järjestöt ovat halunneet löytää uusia ideoita ja eväitä päivittääkseen toimintaansa vastaamaan tämän päivän haasteisiin.

Aivan erityisesti lämmittää se erinomainen ja rakentava yhteistyö jota alan järjestöt: Suomen Palopäällystöliitto, Suomen Sopimuspalokuntien Liitto ja oma järjestömme, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö tekivät tämän toimintaohjelman aikaansaamiseksi. Loppuviilaukset ohjelmaan tehtiin vielä tämän vuoden elokuussa. Pelastusliitot ovat osallistuneet tuon ohjelman käsittelyyn omissa toimielimissään ja antaneet siitä lausuntoja.

Pelkkä paperi?

Itse toimintaohjelma on tietenkin pelkkä paperi, ellei sen avulla saada palokunnille aikaan oikeita tukitoimia ja työkaluja.  Pelkäksi paperiksi se ei saa jäädä. Olemme siksi aloittaneet toimintaohjelman jalkauttamisen konkreettisiksi teoiksi ja työkaluiksi. Tässä vaiheessa haluankin kiittää fiksua väkeä tuossa 2014 Yleisessä palokuntakokouksessa.

kuvapankki.png

Jotta toimintaohjelma eläisi ajassa, se ei suinkaan saa olla kiveen hakattu, vaan sitä tulee päivittää tulevinakin aikoina. On hyvä muistaa, että jokainen järjestö ja palokunta asettaa aina itse omat tavoitteet omalle kehittymiselleen. On hyvä myös tietää, että vaikka nyt puhutaan tässä ajassa elämisestä, niin toimintaohjelman yksi tärkeä tavoite on kuitenkin palokuntakulttuurin vaaliminen.

On sanottu, että toimivan järjestön keskeinen ominaisuus on kyky sietää ja työstää jännitteitä. Tarkoittaa, että ne vain kuuluvat järjestötoimintaan. Ne voivat toimia myös toiminnan uudistumisen katalysaattoreina. Olisikin outoa, että maailman muuttuessa ympärillä – ei toiminta yhdistyksissä muuttuisi lainkaan.

Voimia, viisautta ja valoa pimeään vuodenaikaan!

Sirpa Suomalainen Aluejohtaja

sirpa.jpg

Sirpa Suomalainen hoitaa osan työajastaan järjestöpäällikön tehtäviä vuoden 2017 ajan.