EtusivuAjankohtaistaBFireSafe@School – eurooppalaisia paloturvallisuustaitoja yläkoululaisille

BFireSafe@School – eurooppalaisia paloturvallisuustaitoja yläkoululaisille

11.2.2019 10:00

Erasmus+-rahoitteisessa BFireSafe@School-hankkeessa kehitetään uudentyyppistä Euroopan-laajuista paloturvallisuuden opetuspakettia yläkoulujen opettajille ja oppilaille. Tavoitteena on yläkouluikäisten paloturvallisuustietoisuuden lisääminen jakamalla parhaita käytäntöjä ja käyttämällä innovatiivisia, digitaalisia oppimismenetelmiä. SPEK pyydettiin hankkeeseen, koska se on koordinoinut Suomessa jo yli 20 vuotta toteutettua NouHätä!-paloturvallisuusopetusohjelmaa.

Kuva1.png

NouHätä!-opetusmateriaalit ovat olleet sähköisiä jo muutaman vuoden. Opetusohjelma tavoittaa noin 45 000 kahdeksasluokkalaista. Monissa paikoissa opetukseen kuuluu teorian lisäksi käytännön harjoituksia ja lisäksi NouHätään sisältyy opetusohjelman lisäksi kolmivaiheinen turvallisuustaitokilpailu.

BFireSafe@School-hankkeessa mukana olevat associate-kumppanit ja koulut testaavat paloturvallisuuskurssin pilottia ja muita projektissa kehitettäviä tuotoksia. Suomessa hankkeen yhteistyökouluna on Hyrylän yläaste.

Projektin lopussa jokaisessa mukanaolevassa maassa järjestetään multiplier-tapahtuma, jossa projektin tuotoksia välitetään kansallisesti eteenpäin muille kouluille, virkamiehille. Lisäksi Brysselissä järjestetään vastaava tapahtuma, jossa tulokset jaetaan EU-tasolle.

BFireSafe@School-hanke kestää 30 kuukautta, ja sen rahoitus tulee Erasmus+-instrumentista.

Lisätietoja:
http://www.spek.fi/Suomeksi/Kehittaminen/Kansainvalinen-toiminta/BFireSafe@School
ErityisasiantuntijaTaina Hanhikoski, 040 590 8002, taina.hanhikoski@spek.fi
Asiantuntija Juha Hassila, 040 758 7846, juha.hassila@spek.fi

Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja