EtusivuTurvatietoaVarautuminenTurvallisuuskoulutus

Talon turvallisuushenkilöstön koulutus

Pitäisikö pelastussuunnitelma päivittää? Puuttuuko suunnitelma? Osataanko teillä huolehtia turvallisuudesta ja toimia omaksi ja naapureiden hyväksi? Alkuun pääset Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tarjoamalla turvallisuuskoulutuksella. Koulutus on suunnattu asuinkiinteistöjen vapaaehtoisille turvallisuushenkilöille, hallitusten ja asukastoimikuntien jäsenille, isännöitsijöille ja kiinteistönhoitajille.

SPEK teki vuoden 2012 aikana asiakaskyselyn taloyhtiöiden turvallisuuskoulutetuille. Kyselyn yhteenvetoon pääset tästä.

  • "Hyvä tietopaketti turvallisuusaihepiiristä, herätti miettimään riskejä” Nainen, Vantaa
  • "Asiasta tuli hyvä yleiskuva maallikolle” Mies,
  • "Antoi erinomaisen hyvät ohjeet talon pelastussuunnitelman laatimiseen” Mies, Kouvola

Asuinkiinteistön turvallisuus -kurssi 

Kurssilla käydään läpi asumisen ja arjen turvallisuuden perusteet, opitaan tunnistamaan ja ennaltaehkäisemään yleisimmät vaaranpaikat sekä perehdytään pelastussuunnitelman laadintaan. Koulutus on suunnattu taloyhtiöiden turvallisuustiimien ja hallitusten jäsenille sekä isännöitsijöille. Se soveltuu myös kiinteistönhoidosta vastaaville sekä asumisen ja arjen turvallisuudesta yleisesti kiinnostuneille. Kurssi korvaa valtakunnallisesti vuoden 2013 alusta Talon turvallisuuspäällikön kurssin.

Koulutusta järjestävät:
SPEKin alueyksiköt
Alueelliset pelastusliitot 

Väestönsuojan hoitajan kurssi

Kurssi on tarkoitettu S1 ja K -luokan väestönsuojan hoitajille tai tehtävään haluaville sekä heidän varahenkilöilleen. Kurssi soveltuu hyvin myös isännöitsijöille. Kurssi antaa perustiedot ja valmiudet talon tai kiinteistön väestönsuojan hoitajan tehtävään. Väestönsuojan hoitaja huolehtii omalta osaltaan talon asukkaiden turvallisuudesta pitämällä väestönsuojan toimintakunnossa sekä tarvittaessa johtaa väestönsuojan käyttöönottoa. Väestönsuojan hoitaja tekee suojalle vuositarkastuksen.

Koulutusta järjestävät:
SPEKin alueyksiköt
Alueelliset pelastusliitot