Työpaikan paloturvallisuus

 
Turvallisuudesta huolehtiminen on osa yrityksen koko henkilökunnan päivittäistä työtä ja osa yrityksen liiketoimintaa. Toiminnan jatkuvuuden turvaaminen ja häiriötilanteiden hallinta tukevat yrityksen tuottavuutta. Yrityksen turvallisuus on monen osatekijän summa.

Työpaikan paloturvallisuus muodostuu toimintaympäristön riskien tunnistamisesta ja niiden hallitsemiseksi tehdyistä toimenpiteistä. Kiinnitä huomiota toimintaympäristöösi ja tunnista siitä paloturvallisuutta vaarantavat tekijät.

tyopaikan_paloturvallisuus.jpg

 

Vinkkejä työpaikan paloturvallisuuteen

Älä säilytä käytävillä, kulkureiteillä ja poistumisteillä mitään ylimääräistä tavaraa, joka voi aiheuttaa jonkin onnettomuusriskin, kuten kompastumisen, törmäyksen tai estää tai hidastaa poistumista hätätilanteessa. Huolehdi, että poistumisteiden ovet eivät ole takalukossa. Tarkista, että alkusammutuskalusto on helposti havaittavissa ja käyttöön otettavissa.

Käytä sähkölaitteita käyttöohjeiden mukaisesti ja huollata sekä korjauta ne tarvittaessa sähköalan ammattilaisella. Sammuta käyttämättömänä olevat sähkölaitteet, kuten tietokoneet, tulostimet, kahvin- ja vedenkeittimet, näin lisäät paloturvallisuutta ja säästät samalla sähköä. Jos sähkölaitteen kunto tai toiminta epäilyttää, älä käytä laitetta. Ota heti yhteys huoltoon ja merkitse laite niin, etteivät muutkaan käytä sitä. Pidä paperin ja muun palavan materiaalin määrä mahdollisimman vähäisenä.

Tarkista, että neuvotteluhuoneissa on ajantasaiset opasteet kerroksen poistumisreiteistä ja alkusammutuskalustosta. Älä anna jatko- ja muiden johtojen aiheuttaa vaaratilanteita esim. neuvotteluhuoneissa. Varmistu, että osaat toimia hätätilanteessa oikein ja kerro muillekin. Huolehdi, että vieraatkin tietävät miten hätätilanteessa toimitaan. Jos havaitset puutteita tai korjattavaa, ota heti yhteyttä tilojen turvallisuudesta vastaavaan henkilöön.

Varmista,
että paljon matkustavilla on matkalle lähtiessään mukanaan pelastautumispakkaus, jossa on esim. matkapalovaroitin, valaisin, pilli, linkkuveitsi ja käyttöohjeet. Varaa hotellihuoneita vain sprinklatuista hotelleista, joita löydät mm. näistä listoista: www.eurosprinkler.org/images/stories/documents/assorted/Sprinklered_Hotels.xls www.iklimnet.com/hotelfires/hotels_fitted_with_sprinkler.html 

Ulkoasiainministeriön sivuilta
löytyy lisää tietoa matkustamiseen ja turvallisuuteen liittyen: http://formin.finland.fi – Palvelut - Matkalla.

Lisää tietoa työpaikan paloturvallisuudesta löytyy paloturvallisuus.info -sivustolta.

   

Yhteystiedot
Tiedotuspäällikkö
Juha Hassila
puh. (09) 4761 1324
gsm. 040 758 7846

Turvallisuuspäällikkö
Ilpo Leino
puh. (09) 4761 1334


sähköpostit:
etunimi.sukunimi@spek.fi