EtusivuTurvatietoaPaloturvallisuusSprinkler pelastaa

Sprinkler pelastaa

SPEK on kerännyt kokemuksia automaattisten sammutuslaitteistojen toiminnasta asunnoissa, hoitolaitoksissa ja majoitusrakennuksissa sattuneissa paloissa.

Automaattisista sammutuslaitteistoista on saatu hyviä kokemuksia eri maissa, joissa laitteistoja on Suomea pitempään asennettu asunto- ja majoitusrakennuksiin.  Suomessa on toistaiseksi varsin vähän omakohtaista kokemusperäistä tietoa automaattisten sammutuslaitteistojen toiminnasta asunto- ja majoitusrakennuksissa sattuneissa tulipaloissa. Tämän puutteen korjaamiseksi kokoamme tietoja tällaisista paloista ja julkaisemme ne suunnittelun ja päätöksenteon tueksi.

Sprinklervideo on valmistunut

Teknologian tutkimuskeskus VTT on tehnyt uuden tutkimuksen asuntosprinklaamista käsittelevien tutkimusten sarjaan (Asuntosprinklaus 3). Siinä on selvitetty automaattisen sammutuslaitteiston merkitystä asuntopaloissa, erityisesti ihmisen pelastamisen näkökulmasta. Tutkimukseen liittyvä video on valmistunut ja se on ladattavissa tältä sivulta. Klikkaa linkkiä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Tallenna kohde...

Lisätietoja
Vanhempi asiantuntija
Ilpo Leino
p. 045 657 7290 

sähköpostit:
etunimi.sukunimi@spek.fi
Sprinklervideo
Lataa video tästä

HUOM! Tiedosto on suuri (noin 800 MB) ja sen lataaminen vie aikaa!

Videon kesto on 18 min