Asukas vastaa varoittimesta

Palovaroitin on lakisääteinen varuste jokaisessa kodissa ja vapaa-ajan asunnossa. Paristokäyttöisen palovaroittimen hankinnasta ja toimintakunnosta vastaa asunnon haltija eli asukas. Laki ja vakuutukset ovat aina puolellasi, jos huolehdit omasta velvollisuudestasi.

Sähköverkkoon kytketyt palovaroittimet

Sähköverkkoon kytkettyjen varoittimien sijoittelu sisältyy rakennuksen sähkösuunnitteluun. Ne asennetaan kiinteästi rakentamisvaiheessa ja liitetään samalla rakennuksen sähköverkkoon.

Lähtökohtana on, että sähköverkkoon kytkettyjen palovaroittimien kunnossapidosta vastaa taloyhtiö, kuten muistakin rakennuksen sähköjärjestelmistä. Koska sähköverkkoon kytkettäviä palovaroittimia on monenlaisia on taloyhtiön syytä selvittää paristonvaihtoväli ja järjestää paristojen säännöllinen vaihto. Näin voidaan välttää pariston varauksen alenemisesta aiheutuvat yllättävät hälytykset esimerkiksi yöaikaan.

On erityisen tärkeää, että asukkaille on annettu selkeät ohjeet siitä, kuinka sähköverkkoon kytketyn laitteen kanssa toimitaan eri tilanteissa.

Asukas vastaa palovaroittimen toimintakunnon säännöllisestä testaamisesta painamalla testinappia kerran kuukaudessa ja aina, kun on oltu pidempään poissa kotoa.

- See more at: http://www.spek.fi/Suomeksi/Turvatietoa/Paloturvallisuus/Kerrostaloasujalle/Toimivat-palovaroittimet#sthash.r81Mbzm8.dpufKuva: Ulriikka Lipasti 

Yhteystiedot
Asiantuntija
Juha Hassila 
p. 040 758 7846 

Vanhempi asiantuntija
Ilpo Leino
p. 045 657 7290 

sähköpostit:
etunimi.sukunimi@spek.fi