Tarkkana kaasugrillin kanssa

SPEK_opastaa_kaasugrilli.jpg

Varmista, että kaasugrillisi on kunnossa ja valmiina kesän grillauskoitoksiin. Nestekaasu on erittäin tehokas ja helposti palamaan syttyvä polttoaine. On vaarallista, jos kaasua pääsee vuotamaan. Vuotanut kaasu syttyy herkästi pienestäkin kipinästä ja aiheuttaa rajun tulipalon tai pahimmassa tapauksessa räjähdyksen.

Tarkista polttimien puhtaus

Kaasugrillin polttimet ja liekkien ulostuloaukot on pidettävä puhtaina. Oikein palava kaasuliekki on sininen. Jos liekki palaa kellertävänä tai ei tahdo syttyä, ei poltin saa tarpeeksi ilmaa ja se on puhdistettava. Polttimen kanavissa voi olla karstaa tai vaikka kuolleita hyönteisiä, jos grilliä ei ole käytetty vähään aikaan.

Tee saippuakuplatesti liitoskohtiin

Letkun liitoskohdat pullon ja grillin välillä ovat kriittisiä kohtia. Tarkista liitoskohtien tiiviys ennen grillin käyttöä sekä aina pullon vaihdon yhteydessä. Käytä vuotojen löytämisessä apuna pensseliä, jolla sivelet saippuavettä liitoskohtiin. Liitokset vuotavat, jos saippua alkaa kuplia.

Mikäli liitokset vuotavat, kiristä liitokset ja tee tarkistus uudelleen. Jos vuoto ei lopu, ota yhteyttä kaasuasennusliikkeeseen.

Varmista mutkakokeella letkun kunto

Kaasuletku saattaa hapertua auringonvalossa ja siihen voi tulla pieniä halkeamia. Letkun kunnon voi tarkistaa taivuttamalla sitä mutkalle. Jos siinä näkyy murtumia, tulee letku vaihtaa. Suositeltava kaasuletkun vaihtoväli on viisi vuotta ja paineensäätimen kymmenen vuotta.

Pidä lapset etäällä kuumasta grillistä

Kuumaa grilliä on pidettävä silmällä koko ajan ja katsottava, etteivät lapset kosketa kuumiin pintoihin. Grillaamisen päätteeksi täytyy kaasupullon venttiili sulkea.