Varaudu alkusammutukseen

 matti sammuttaa2.jpg

Tulipalo on helpointa sammuttaa alkuvaiheessa. Siksi kotona on oltava riittävä määrä alkusammutusvälineitä helposti saatavilla.

Niitä on myös osattava käyttää, sillä vain ripeällä ja oikella toiminnalla tulipalo voidaan tukahduttaa heti alkuunsa tai ainakin rajoittaa sitä tehokkaasti. 

Hyviä sammutusvälineitä 

Sammutuspeite on joka kodin alkusammutusväline. Se soveltuu hyvin esimerkiksi sähkölaite- ja kattilapalojen alkusammutukseen. Sammutuspeitteitä on syytä olla vähintään yksi, ja mikäli asut omakotitalossa, sijoita vähintään yksi peite jokaiseen kerrokseen.

Vesi on tehokas alkusammutuskeino Sen käyttämiseen tarvitaan ainakin ämpäriä tai muuta astiaa, mieluiten sankoruiskua tai vesiletkua.
Vesi ei sovellu rasva- ja sähköpalojen sammuttamiseen.

Käsisammuttimia on sekä neste- että jauhesammuttimia. Niitä on eritehoisia ja -kokoisia. Suositeltavaa on hankkia kotiin vähintään 6 kg:n sammutin. Osta vain CE-merkinnällä varsutettu käsisammutin.

alkusammutusvalineet.jpg

Hanki itsellesi alkusammutuskoulutus

Alkusammutuskoulutuksessa harjoitellaan käsisammuttimen ja sammutuspeitteen käyttöä oikean tulen kanssa. Harjoittelemalla rutiini ja uskallus kasvavat, ja tositilanteessa tulen kuriin saaminen onnistuvat paremmin.

Lisätietoja löydät: www.paloturvallisuus.info

Yhteystiedot
Asiantuntija
Juha Hassila 
p. 040 758 7846 

Vanhempi asiantuntija
Ilpo Leino
p. 045 657 7290 


sähköpostit:
etunimi.sukunimi@spek.fi