EtusivuTurvatietoaPaloturvallisuusJokakodin paloturvallisuus

Suojaa kotisi tulipalolta

 

Hanki kotiisi riittävä määrä palovaroittimia ja pidä ne toimintakunnossa

SPEK suosittelee, että palovaroittimet sijoitetaan kaikkiin makuuhuoneisiin ja eteiseen. Ylemmissä kerroksissa palovaroitin sijoitetaan makuuhuoneiden lisäksi portaikon yläpuolelle. Jokaisessa kerroksessa on kuitenkin oltava vähintään yksi toimiva palovaroitin jokaista alkavaa 60 neliömetriä kohti.

Huolehdi, että palovaroittimissa on toimiva paristo. Testaa palovaroitinten toiminta kuukausittain painamalla testinappia.

Tunne tie turvaan – suunnittele poistumistiet huolella

Kaikkien asukkaiden on tunnettava kodin poistumisreitit tulipalotilanteessa. Ellei tulipalo ole reitin varrella, voidaan käyttää normaalia poistumistietä. Jos pelastautuminen ei ole sitä kautta mahdollista, perheenjäsenten on tiedettävä vaihtoehtoiset pelastautumisreitit.

Poistumisteiden on oltava myös esteettömät, sillä aikaa pelastautumiseen on vain pari, kolme minuuttia. Sopikaa myös yhteisestä kokoontumispaikasta. Sillä tavoin näette, että kaikki ovat päässet turvaan.

Pidä alkusammutusvälineet helposti saatavilla ja opettele käyttämään niitä

Hanki kotiin riittävä määrä sammutuspeitteitä ja käsisammuttimia. Sijoita ne niin, että ne ovat helposti saatavilla ja opettele myös käyttämään niitä. Sammuta palon alku, jos voit, mutta älä vaaranna omaa turvallisuuttasi.  

Kuva: Ulriikka Lipasti

Yhteystiedot
Asiantuntija
Juha Hassila
p. 040 758 7846
 
Vanhempi asiantuntija Ilpo Leino
p. 045 657 7290

sähköpostit:
etunimi.sukunimi@spek.fi