Paloturvallisuutta kotona -oppaat

Paloturvallisuutta kotona on maahanmuuttajille tarkoitettu opas kotien paloturvallisuudesta. Siitä on julkaistu yhdeksän erikielistä versiota. Opas ohjaa lukuisien kuvien avulla yksityiskohtaisesti kodin paloturvallisuuden parantamiseen.

Oppaan eri kieliversiot löydät täältä, sivun oikeasta reunasta.

Erehdykset ja unohdukset salliva asuinympäristö on opas erityisryhmien asumisturvallisuuden kehittämiseen. Oppaaseen liittyvän tarkistuslomakkeen avulla erityisryhmien parissa työskentelevät voivat myös kartoittaa asukkaan kodin turvallisuuden. Opas on tilattavissa suomenkielisenä myös painettuna verkkokaupastamme.

Kodin turvallisuuden tarkistuslistan avulla voit tehdä omasta ja läheisesi kodista turvallisemman. Listaan on kerätty yleisempiä turvallisuuspuutteita ja niiden korjaustoimenpiteitä paloturvallisuuden ja kotitapaturmien osalta. Tarkistuslista on tehty erityisesti ikäihmisten, heidän omaistensa sekä kotikäyntejä tekevien ammattilaisten tueksi.

Koulutusaineistoa erityisryhmien asumisturvallisuusriskien tunnistamiseen ja hallintaan

Oheinen koulutusaineisto (sivun oikeassa laidassa) on tehty erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon tarpeisiin mutta soveltuu käytettäväksi myös muissa yhteyksissä haluttaessa lisätä valmiuksia erityisryhmien asumisturvallisuuden kehittämiseen. 

Automaattinen sammutuslaitteisto asunnoissa hoitolaitoksissa oppaan tarkoituksena on helpottaa sammutuslaitteiston toteuttamista erityyppisissä asunto-, majoitus- ja hoitolaitosrakennuksissa. Oppaassa selvennetään osapuolten rooleja ja annetaan toteutusesimerkkien avulla perustietoa oikeiden suunnitteluperusteiden määrittämiseksi. Tilaa opas verkkokaupastamme.

Tavoitteena on kehittää erityisryhmien parissa työskentelevien henkilöiden valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo- ja tapaturmavaaroja ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin yhteistyössä asiakkaan, asiakkaan omaisten ja muiden asiaan liittyvien viranomaisten kanssa.

Koulutusaineisto on tuotettu osana Erityisryhmien asumisturvallisuuden kehittämisprojektia yhteistyössä Turunmaan kuntien sosiaali- ja terveystoimen, Kårkulla samkommunin ja Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen kanssa.

Takaisin