EtusivuTurvatietoaPalovaroitinVinkkejä palovaroittimen käyttöön

Vinkkejä palovaroittimen käyttöön

Toistuvat testaukset pitävät sekä pariston että hälyttimen toimintakykyisinä pidempään. Sekin on hyvä syy testata palovaroitinta usein.

Voit hankkia palovaroittimeesi myös ns. kymmenen vuotta kestävän pariston. Muista silti testata palovaroittimen toiminta kuukausittain, sillä olosuhteista riippuen paristo saattaa kestää vain 5-6 vuotta.

Helpota testaamista ja pariston vaihtamista paristorasialla, joka asennetaan johdon avulla seinään sopivalle korkeudelle. Joissakin paristorasioissa on myös taukotoiminto, jolla palovaroitin voidaan kytkeä tarvittaessa noin 10 minuutiksi pois päältä. Tauon jälkeen palovaroitin palautuu automaattisesti hälytysvalmiuteensa.

Hyvä vaihtoehto on sähköverkkoon kytkettävä palovaroitin, jossa on paristo- tai akkuvarmennus sähkökatkojen varalta. Muista kuitenkin testata palovaroittimien toiminta kuukausittain, sillä mitkään laitteet eivät ole ikuisia. Sähköverkkoon kytkettävien palovaroittimien asennustyöt kuuluvat sähköalan ammattilaiselle. - Vuoden 2009 helmikuun jälkeen valmistuneissa asunnoissa tulee olla sähköverkkoon kytketty palovaroitin.

Palovaroitin saattaa hälyttää turhaan esim. keittiössä. Turhan hälytyksen saa loppumaan tuulettamalla ilmaa varoittimen ympärillä esimerkiksi sanomalehdellä. Hälytystä ei saa vaimentaa niin, että ottaa pariston pois.

Jos palovaroitin hälyttää toistuvasti turhaan, on viisainta siirtää se toiseen paikkaan tai varustaa se paristorasialla, jossa on taukotoiminto. Taukotoiminnolla varustettu palovaroitinkin on hyvä vaihtoehto, jos sitä ylettyy käyttämään.

Päältäpäin pölyttyneen palovaroittimen voi imuroida kevyesti ulkopuolelta. Varoittimen sisälle kulkeutunut pöly voi aiheuttaa turhia hälytyksiä, ja tällöin palovaroitin on vaihdettava uuteen.

Kuva: Ulriikka Lipasti 

Yhteystiedot
Tiedotuspäällikkö
Juha Hassila
puh. (09) 4761 1324
gsm 040 758 7846

Turvallisuuspäällikkö
Ilpo Leino
puh. (09) 4761 1334


sähköpostit:
etunimi.sukunimi@spek.fi