Grillaa turvallisesti

Laineet liplattavat, linnut sirkuttavat ja grillissä tirisee.
Vaikka tunnelma onkin korkealla, on grillatessa syytä aina olla huolellinen tulen, savun ja tuhkan kanssa. Kannattaa myös varautua sammuttamiseen jo ennen kuin on grillin sytyttänytkään. Grillauspaikalle varataan sammutusväline, kuten täysi vesiämpäri.
Kun ryhdyt grillaamaan

  • Sijoita grilli suojaan tuulelta. 
  • Sytytysnestettä tai -geeliä käyttäessäsi noudata pakkauksen käyttöohjetta. 
  • Leimahdusvaaran välttämiseksi anna sytytysnesteen ensin imeytyä hiiliin ja sytytä sitten varovasti tuulen yläpuolelta. 
  • Älä anna liekkien nousta liian korkeiksi.

Grillihiilet säilyvät pitkään vaarallisen kuumina

Hehkuva hiillos ja puuskainen tuuli ovat vaarallinen yhdistelmä. Jos sammutettua grilliä ei voi sulkea kannella, tuhkan päälle voi kaataa ämpärillisen vettä tai lapioida tuhkan kannelliseen metalliastiaan. Vaarattomalta näyttävän tuhkan alla hiilloksen jäähtyminen voi viedä vuorokausia. Älä siis kaada aamulla edellisillan tuhkaa luontoon tai muuhunkaan syttyvään paikkaan.

Ole tarkkana kertakäyttögrillin kanssa

Ennen kertakäyttögrillin sytyttämistä on syytä miettiä jo valmiiksi, mistä grillille löytyy palamaton alusta ja ympäristö, millä kuumaa grilliä tarvittaessa siirretään, miten se sammutetaan ja mihin se laitetaan käytön jälkeen. Kuumaa kertakäyttögrilliä ei saa laittaa roska-astiaan. Iso roska-astia voi syttyessään saada arvaamattoman suuria tuhoja aikaan.Kuva: Ulriikka Lipasti

Yhteystiedot
Tiedotuspäällikkö
Juha Hassila
puh. (09) 4761 1324
gsm 040 758 7846

Turvallisuuspäällikkö
Ilpo Leino
puh. (09) 4761 1334

sähköpostit:
etunimi.sukunimi@spek.fi
Mökkiläisen paloturvallisuusvideo