EtusivuTurvatietoaAlkusammutus

Varaudu alkusammutukseen

alkusammutusvalineet.jpg 

Tulipalo on helpointa sammuttaa alkuvaiheessa. Siksi kotona on oltava riittävä määrä alkusammutusvälineitä helposti saatavilla.

Niitä on myös osattava käyttää, sillä vain ripeällä ja oikella toiminnalla tulipalo voidaan tukahduttaa heti alkuunsa tai ainakin rajoittaa sitä tehokkaasti. 


Hyviä sammutusvälineitä

Sammutuspeite on joka kodin alkusammutusväline. Se soveltuu hyvin esim. sähkölaite- ja kattilapalojen alkusammutukseen. Sammutuspeitteitä on syytä olla vähintään yksi, ja mikäli asut omakotitalossa, sijoita vähintään yksi peite jokaiseen kerrokseen.

Vesi on tehokas alkusammutuskonsti. Sen käyttämiseen tarvitaan vähintään ämpäriä tai muuta astiaa, mieluiten sankoruiskua tai vesiletkua.
Vesi ei sovellu rasva- ja sähköpalojen sammuttamiseen.

Käsisammuttimia on sekä neste- että jauhesammuttimia. Niitä on eritehoisia ja -kokoisia. Suositeltavaa on hankkia kotiin vähintään 6 kg:n sammutin. Osta vain CE-merkinnällä varsutettu käsisammutin.

Hanki itsellesi alkusammutuskoulutus

Alkusammutuskoulutuksessa harjoitellaan käsisammuttimen ja sammutuspeitteen käyttöä oikean tulen kanssa. Harjoittelemalla rutiini ja uskallus kasvavat, ja tositilanteessa tulen kuriin saaminen onnistuvat paremmin.

Lisätietoja löydät: www.paloturvallisuus.info


Kuva: Sven Forsell

Yhteystiedot
Turvallisuuspäällikkö
Ilpo Leino
puh. (09) 4761 1334

Tiedotuspäällikkö
Juha Hassila
puh. (09) 4761 1324
gsm 040 758 7846


sähköpostit:
etunimi.sukunimi@spek.fi