Yli Hyvä Juttu nuorten huoltajille

Vapaaehtoisten palokuntien nuoriso-osastoissa järjestetään toimintaa 7-17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Nuorisotoimintaan osallistuva saa valmiuksia ja taitoja toimia arkielämän yllättävissä tilanteissa. Hauskan ja hyödyllisen harrastamisen lisäksi voi tutustua uusiin ystäviin ja mielenkiintoiseen kalustoon.

Huoltajille kuvaa.jpgYli Hyvä Juttu on toimintamalli, jossa kasvatustehtävissä toimivat tarjoavat aktiivisesti sopimuspalokuntatoimintaa sellaisille lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat uuden harrastuksen. Toimintamallin tarkoituksena on ennalta ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä tarjoamalla mukavaa ja edullista tekemistä.

Sopimuspalokuntatoimintaa on lähes kaikilla Suomen paikkakunnilla. Useimmissa sopimuspalokunnissa on nuoriso-osastojen toimintaa 10-17-vuotiaille. 16-17 vuotiaat voivat myös osallistuva kykyjensä ja taitojensa mukaan hälytysosaston toimintaan. Sopimuspalokunnat tekevät tiivistä yhteistyötä pelastuslaitoksen kanssa. Monilla paikkakunnilla nuoriso-osastot ovat osa pelastuslaitosta.

Nuoriso-osastot harjoittelevat ryhmissä viikoittain. Toiminta on leikinomaista, mutta samalla harjoitellaan pelastus- ja ensiaputaitoja. VPK tarjoaa harrastajille varusteet, kuten kypärän ja haalarit. Harjoituksissa on aina mukana turvallisia aikuisia, jotka ovat VPK:n aktiivijäseniä.Löydä lähin sopimuspalokuntasi täältä!
Takaisin etusivulle.