Palokuntanuorten tapahtumat

Palokuntanuorten tapahtumat löytyvät Haka kalenterista ja ajankohtaiset uutiset, kutsut ja tiedotteet löytyvät palokuntaan.fi -sivustolta palokunnille osiosta.

Kilpailut

Kilpailujen tarkoitus palokuntanuorisotyössä on innostaa, kannustaa ja motivoida nuoria. Kilpailuihin harjoittelemalla ja osallistumalla osaston yhteishenkeä voidaan tiivistää ja saada viikkoharjoitusrutiiniin jotain uutta ja haastavaa. Kilpailuihin harjoittelussa tärkeää on juuri nuorten motivoiminen ja vastuuttaminen.

Veikon Malja08_ea.jpg

Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn suomenmestaruuskilpailu on ns. pimeä kalustokilpailu eli kilpailutehtävää ei kerrota etukäteen. Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn SM-kilpailuun voivat osallistua kaikki osastot riippumatta aiemmasta menestyksestä. Kilpailu järjestetään kerran vuodessa ja kilpailun voittaja saa vuodeksi Veikon Maljan, jonka on lahjoittanut Veikko Nummela. Tutustu Veikon Maljan sääntöihin Materiaalia-sivulla.

Tietokilpailu on joukkue kilpailu, jota varten käydään karsintakilpailut pelastusliitoissa. Karsintakilpailujen parhaat kilpailevat valtakunnallisessa tietokilpailussa.

Kansainvälinen CTIF nuorisokomissio järjestää joka toinen vuosi kansainväliset palokuntanuorten "maailmanmestaruuskilpailut". Niiden lisäksi nuorille järjestetään kansalliset kilpailut vuosittain (ellei kansainvälisten kilpailujen vuoksi päätetä pitää välivuotta) Kansallisissa CTIF-kilpailuissa kilpaillaan paitsi mestaruudesta, myös paikasta kansainvälisiin CTIF-nuorisokilpailuihin. Lisätietoja saa Suomen CTIF-sivustolta www.ctif.fi.

Opintopäivät

Palokuntanuorten ohjaajille järjestetään vuosittain kahdet opintopäivät. Opintopäivillä kokoontuu myös pelastusliittojen nuorisotyön edustajafoorumi. Foorumin tarkoituksena on tarjota aikaa keskustelulle ja päätöksenteolle sekä luoda mahdollisuus vaikuttaa ja tuoda asioita esille. Opintopäivät ovat avoimet kaikille palokuntanuorten ohjaajille. Opintopäivät antavat tietoa ja oppia ajankohtaisista trendeistä nuorisotyössä.

Kurssinjohtajakoulutus

Palokuntanuorten kouluttajakurssin (NOK) ja nuoriso-osaston johtajakurssin (NOJ) kurssinjohtajille järjestetään koulutusta vuosittain tarpeen mukaan. Koulutus käsittää kurssinjohtajana toimimisen perusteet ja luo mahdollisuuden verkostoitua muiden alueiden kurssinjohtajien kanssa.

Valtakunnalliset palokuntanuorten leirit

Valtakunnallisia palokuntanuorten leirejä järjestetään joka neljäs vuosi. Tällöin kaikkien pelastusliittojen alueellisten leirien leiriläiset kerääntyvät yhdessä viettämään viikon mittaista koulutus- ja vapaa-ajanleiriä. Seuraava valtakunnallinen leiri järjestetään Lohtajalla 2018. Leirin pääjärjestäjänä toimii Lapin Pelastusliitto ry.  

Lohtajalogo_pieni.png

Kutsu Inbjudan 2019
Nimi
veikonmalja2019_kutsu.pdf (1,39 MB)
Veikon Malja
Veikon malja pokaali_ uudell kierto muokattu.jpg

4.5.2019 Joensuussa pidettyjen SM-kilpailujen tulokset:

SM-tietokilpailu 2019 tulokset.pdf

Kalustonkäsittelyn SM 2019 tulokset.pdf

Palokuntanuorten kilpailusäännöt
Kaikki palokuntanuorten valtakunnalliset kilpailusäännöt on kerätty yhteen paikkaan. Kilpailusäännöt löytyvät nyt palokuntanuorten sivujen alta materiaalia -kohdasta. Klikkaa tästä päästäksesi tutustumaan sääntöihin.
Yhteystiedot
Asiantuntija
Timo Sovanen
p. 040 511 2481

sähköposti
timo.sovanen(a)spek.fi