Hälytysmuonitus

Palokunnat solmivat hälytysmuonitussopimuksia mm. aluepelastuslaitosten ja kunnan sosiaalitoimen kanssa. Palo- ja pelastustehtävät jälkitöineen ovat fyysisesti raskaita ja usein pitkäkestoisia. Vahingot tapahtuvat usein iltamyöhällä tai yöllä, jolloin ravitsemusliikeet voivat olla kiinni. Hälytysmuonittajat järjestävät ruokaa ja juomaa niitä tarvitseville.

Muonituksia järjestetään sopimusten mukaan myös muihin hätätilanteisiin. Naisosasto voi esim. kuulua Vapepan hälytysryhmiin ja muonittaa sitä kautta etsintöjä.

Joukkomuonitus

Muonituksen onnistuminen vaikuttaa ratkaisevasti paitsi pelastustyön myös tapahtumien onnistumiseen. Palokuntanaiset vastaavat usein leirien, seminaarien, festivaalien, kyläjuhlien ja muiden joukkotapahtumien ruokailujen ja kahvitusten järjestämisestä. Palokuntanaiset voivat järjestää juhlatarjoilut vaikka häihin, syntymäpäiväjuhlille tai surullisempiinkin tapahtumiin, kuten hautajaisiin.


Koulutus

Muonitusjoukkoihin kuuluu kaikenikäisiä ja -taitoisia palokuntanaisia. Totta kai joukkoon ovat tervetulleita myös ruuanlaitosta innostuneet pojat ja miehet! Hälytysmuonitus- ja joukkomuonituskursseja järjestävät pelastusliitot. Ohjelmassa voi olla myös hygieniapassikurssi.

Pääemäntäpäivät

SPEK järjestää vuosittain pelastusliittojen pääemännille Pääemäntäpäivät. Siellä pääemännät suunnittelevat koulutuksia ja toimintaa ja hiovat paitsi keittiöveitsiä, myös omia taitojaan. Nämä taidot he sitten siirtävät eteenpäin uusille innokkaille kokkikolmosille.


 

Tiedostot
Nimi
2008_PEP (489,3 kB)
Jakeluvastaava (35,2 kB)
Paaemanta (48,7 kB)