EtusivuPalokuntatoimintaPalokuntalaisetPalokuntasi parhaaksi -videot

Palokuntasi parhaaksi -videot

SPEK on tuottanut vuonna 2017 asiantuntijoiden videohaastatteluja ajankohtaisista palokuntatoimintaa koskettavista aiheista. Videoita julkaistaan pitkin vuotta palokuntalaisten iloksi ja palokunnan parhaaksi.

Viidennessä videohaastattelussa Kiukaisten VPK:n puheenjohtaja, SPEKin hallituksen ja järjestötoimikunnan jäsen Kai Vainio kertoo oman palokuntansa rakennushankkeesta. Samalla hän kannustaa palokuntia rohkeasti keskusteluun kuntapäättäjien ja yhteistyöhön yritysten kanssa isojen projektien suunnittelun ja toteutuksen aikana. Vinkit paikallisten verkostojen ja omasta palokunnasta löytyvän osaamisen hyödyntämiseksi kannattaa kuunnella tarkasti!

 

Palokuntasi parhaaksi - Haastattelussa Kai Vainio from SPEK on Vimeo.

Neljäs videohaastattelu tarjoaa palokuntayhdistyksille vinkkejä ja neuvoja kokeneelta yhdistystoiminnan käsikirjoja kirjoittaneelta ja useita koulutuksia järjestöille järjestäneeltä järjestöaktiivi Kari Loimulta. Jos palokunnassanne on tilanne, jossa samat ihmiset vuodesta toiseen joutuvat ottamaan hallitusvastuuta tai jos toiminnassa on mukana "jyrä", joka ei suostu siirtymään sivuun luottamustoimesta, niin tämä haastattelu kannattaa kuunnella ja viedä vinkit palokunnan toiminnan kehittämiseen avuksi.

 

Palokuntasi parhaaksi - Haastattelussa Kari Loimu from SPEK on Vimeo.

Kolmantena on vuorossa alueellinen nuorisotyönohjaaja Peter Dahlström, joka kertoo, miksi jokaisessa palokunnassa pitäisi olla nuoriso-osasto. Haastattelu on sekä suomeksi että ruotsiksi.

Palokuntasi parhaaksi - Haastattelussa alueellinen nuorisotyönohjaaja Peter Dahlström from SPEK on Vimeo.

Det bästa för din brandkår – Intervju med Peter Dahlström from SPEK on Vimeo.

Toisessa Palokuntasi parhaaksi- videohaastattelussa on SPEKin palokuntajohtaja Petri Jaatinen. Hän kertoo VPK:n eri toimintamuodoista ja siitä miksi ja miten niitä tulisi kehittää.

Palokuntasi parhaaksi - Haastattelussa Petri Jaatinen from SPEK on Vimeo.

Ensimmäisen puheenvuoron saa Sisäministeriön erityisasiantuntija Jouni Pousi, joka vastaa sopimuspalokuntatoiminnasta ministeriössä ja on vahvasti mukana pelastustoimen uudistuksessa. Hän kertoo palokuntalaisille miten pelastustoimen uudistus tulee vaikuttamaan sopimuspalokuntiin.

Palokuntasi parhaaksi - Haastattelussa Jouni Pousi sisäministeriön pelastusosastolta from SPEK on Vimeo.

verkkoluennot_kuva-1024x683.jpg